Hallands Nyheter

Maric lämnar Varbergs Bois: ”Hoppades på mer”

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Adnan Maric övergång till Varbergs Bois blev inte som det var tänkt. Efter en säsong i frysboxen lämnar spelaren nu Superettan-klubben.

– Jag hoppades såklart på mer under min tid i klubben, men sådan kan fotbollen vara och det är självklart tråkigt, säger Adnan Maric.

På papper var han ett av de mest meriterade nyförvärve­n i Varbergs Bois inför den gångna säsongen. Trots det blev det endast två inhopp i Allsvenska­n för Adnan Maric och de gjordes när lagets säsong i praktiken var körd.

Kontraktet med Varberg sträckte sig över 2025 men avslutas nu i förtid då han lämnar klubben. Något som båda parter kommit överens om att göra.

– I mångt och mycket är det för att han inte fått speltid. Är man fotbollssp­elare och har det som yrke så vill man ju spela matcher. Nu har det inte blivit så får Adnan. På det sättet kändes det här bra för båda parter. Nu får han möjlighete­n att söka ett nytt äventyr på annat håll där han får spela, säger Varbergs Bois sportchef Thomas Askebrand och syftar på att han som kontraktsl­ös nu kan skriva på för en ny klubb även efter att övergångsf­önstret stängt.

Han tillägger sedan:

– Vi har för tillfället fyra innermittf­ältare i truppen och det är tuff konkurrens. Utöver det har vi både Diego (Alfonsi) och Måns (Andersson) som kommer underifrån. Vi vill ju kunna slussa upp våra egna talanger och nu blir ju möjlighete­n större för dem.

Adnan Maric om flytten, till Varbergs Bois webbsajt:

– Jag hoppades såklart på mer under min tid i klubben, men sådan kan fotbollen vara och det är självklart tråkigt. Jag tackar för min tid i BOIS och önskar klubben ett stort lycka till i fortsättni­ngen, säger han.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Adnan Maric lämnar Varbergs Bois.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Adnan Maric lämnar Varbergs Bois.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden