Hallands Nyheter

Målvakten Viktor Dryselius lånas ut

-

Tanken var att Viktor Dryselius skulle lånas ut till Varbergs GIF kommande säsong. Men när division 2-laget nyligen värvade in Sebastian Ekholm fick Varbergs Bois tänka om – och nu lånas han istället ut till en annan klubb.

– Roligt för ”Drysse” att han får spela matcher, säger Thomas Askebrand.

Den 20-årige målvakten har ett kontrakt med Varbergs Bois som sträcker sig över 2025. Viktor Dryselius fanns med på bänken under tre matcher med Varbergs Bois förra säsongen men hann inte göra allsvensk debut innan laget åkte ur den högsta serien.

Den gångna säsongen var han utlånad till Vinbergs IF i division 3 samt Varbergs GIF i division 2.

Inför denna säsong var tanken att han skulle bli utlånad till GIF på nytt. Men när klubben i dagarna värvade in Sebastian Ekholm, som tidigare brutit med GIF Sundsvall, innebar det att Dryselius skulle få tuffast möjliga konkurrens om speltid.

Därför har Varbergs Bois istället valt att låna ut honom till Vinbergs IF. En klubb som han ifjol var med och hjälpte i kampen om nytt kontrakt. – Jag tycker att ”Drysse” går framåt hela tiden men han behöver stå matcher. Om det är i division 1, 2 eller 3 spelar inte så stor roll. Det viktiga för honom är att han får spela varje vecka, säger Varbergs Bois sportchef Thomas Askebrand.

Det svenska övergångsf­önstret stängde den 27 mars. Varbergs Bois tog inte in några förstärkni­ngar i sista stund. Superettan-klubben gjorde som bekant nyligen klart med anfallaren Aulon Bitiqi och yttern Liam Olausson.

– Vi tycker att vi har en bra trupp och känner att vi fått till det på ett bra sätt så för tillfället är vi nöjda

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Varbergs Bois målvakt Viktor Dryselius lånas ut.
BILD: KRISTER ANDERSSON Varbergs Bois målvakt Viktor Dryselius lånas ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden