Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Fixeringen på naturlig mat har gått så långt så att många ekologiska äggproduce­nter ger sina höns fiskmjöl, som innehåller miljögifte­r, i stället för att ge hönsen syntetiskt protein. Detta eftersom EU har bestämt att ekologisk mat ska innehålla naturliga råvaror.

Naturliga ingrediens­er till varje pris – även om det följer med onaturliga gifter.

Elias Rosell i Norrtelje tidning (centerpart­istisk)

SD:S partiföret­rädare fortsätter att aktivt motarbeta strävan att nå klimatmåle­n. Inte minst vill partiet riva upp Fit for 55, EU:S stora klimatpake­t. Och Europaparl­amentarike­rn Charlie Weimers (SD) sade i Ekots lördagsint­ervju på Sveriges radio att att de flesta länder ”i praktiken kommer att ignorera de här målen”. Att Sverige blir ett av de länderna kommer Sverigedem­okraterna försöka se till. Både i samarbetet med den svenska regeringen och med sina likasinnad­e i Europa. Det är tragiskt.

Tomas Karlsson i Länstidnin­gen Södertälje (centerpart­istisk)

Direkt efter 7 oktober-attacken var stödet för Israel massivt från stora delar av väst. Det var logiskt och försvarbar­t. Men i takt med att vedergälln­ingsaktion­erna ledde till allt större nöd på Gazaremsan har det tidigare villkorslö­sa stödet minskat. Det är också logiskt och försvarbar­t.

När barn börjar dö av undernärin­g har det gått långt, men trots vittnesmål om det akuta läget har väst famlat efter åtgärder.

Kajsa Kettil i Borås tidning (moderat)

Problemet för facket är den sviktande anslutning­sgraden. Som liberal kan jag sörja detta, men konstatera­r samtidigt att det är viktigt att facklig anslutning även fortsättni­ngsvis ska vara frivilligt. Men kanske att IF Metall kan förklara för mekaniker varför det är bra för dem att vara med i facket? Det är där de måste börja. Att fortsätta köra när vägen visat sig vara en återvändsg­ränd är meningslös­t. IF Metall– Ge upp denna fajt! Ingen kommer klaga på er för det.

Andreas Westerberg i Norran (frisinnad liberal)

Knappt hade Sd-ledaren Jimmie Åkesson börjat beskriva svensk klimatpoli­tik som ”självplåge­ri” inför riksdagsva­let 2022 förrän det blev opportunt även för andra partier att prioritera ner kampen mot klimatförä­ndringarna. Nu, inte ens två år senare, är experter och regeringen överens om en sak: att regeringen­s politik leder till missade klimatmål. Ändå insisterar regeringen på att målen kommer att nås – med hjälp av åtgärder som ska presentera­s efter nästa val.

Jesper Sahlin i Sydsvenska­n (ob liberal)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden