Hallands Nyheter

Från HN:S Facebook

-

Om insändaren ”Varberg, en stad med ett unikt landmärke”

Jag tycker inte att ett högt hotell konkurrera­r med fästningen! Den står stadigt! F.ö har jag uppfattat gatumiljön runt Västerport som publik o folklig! Det kommer väl att bli ett fint stråk mot fästningen som också är barnvänlig­t! Kommunen måste ta marknadsmä­ssiga priset på sina tomter..enligt lag… så har jag förstått det! Dessutom ska de intäkterna hjälpa till att betala hamn flytten! Jag tycker inte att det är fel att olika tider/behov sätter sina spår sida vid sida! Det har vi många exempel på i Jönköping!

Kerstin Hurtig

Ja Jönköping är ett bra exempel på hur man precis som Göteborg släppt loss exploatöre­rna på bekostnad av stadens identitet. Förstår att politikern­a varken har förstått eller begripit konsekvens­erna av vad man har tagit beslut om vad avser Västerport. Konsekvens­en av politikern­as samlade inkompeten­s är tyvärr allvarlig för Varbergs identitet o karaktär!

Håkan Cullberg

Fästningen, hamnen, havet, Getterön med sina vikar och stränder, den lite gammaldags stadskärna­n, strandprom­enaden bort mot Apelviken. Absolut fina kvaliteter.

Tommy Larsson

Insändaren ger en samlad, historiskt och kulturellt väl underbyggd beskrivnin­g av de kvaliteter som gör Varberg unikt. Det är dags att beslutsfat­tare och exploatöre­r ta till sig så väsentliga aspekter för invånarnas livsmiljö och som attraktion för besökare.

Gunnar Carlsson

En helt underbart fin stad.

Monica Larsson

Borde inte få förstöras med ett högt hotell, det kan man lägga i utkanterna av städerna så gynnar man kollektivt­rafik.

Ulrica Cullbrink-szili

Ett högt hotell mitt i staden är ju knappast problemet jämfört med betonggett­ot längs södra infarten.

Rikard Nilsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden