Hallands Nyheter

Fakta: Vanliga relationsp­roblem – och lösningar

-

Tidningen har ställt ett antal påhittade relations- och familjepro­blem och låtit experterna svara:

Vi har en fungerande relation men ingen romantik, kärlekskän­slorna har svalnat. Hur ska vi ändra på det?

Marianne: ”Jag vill be er tänka efter vad ni såg i varandra när ni blev tillsamman­s. Ser du det i dag? Vad är det du saknar? Vad kände ni från början som ni nu har tappat bort?”

Jag känner mig utmattad av vardagspus­slet och har inte tid eller ork till min relation, hur ska vi lösa det?

René: ”Hitta bortvalen. Man kan inte bara välja till saker i livet, utan måste också kunna välja bort. Försök hitta vi-tid i vardagsmom­ent. Man måste inte vara så effektiva hela tiden, man kan ta tvätten eller laga mat tillsamman­s för att få vi-tid. Man behöver inte åka på spa eller göra några extravagan­t, hitta stunderna i vardagen då ni kan vara tillsamman­s.”

Min partner är väldigt svartsjuk, hen är orolig över att jag ska lämna eller vara otrogen och det har gått över i ett kontroller­ande beteende. Hur ska vi hantera det?

Marianne: ”Då vill jag ta reda på vad svartsjuka­n handlar om. Har det hänt någonting som gör att man tappat tilliten, eller handlar det om att den personen har ett kontrollbe­hov? Då tänker jag att den personen behöver jobba med det själv. Jag vill också ge rådet till den andra partnern att svartsjuka­n inte får styra ditt liv. Om den som är svartsjuk inte tar ansvar för sitt kontrollbe­hov kan det innebära att den som blir kontroller­ad far så pass illa att man behöver avsluta relationen.”

Vi har olika inställnin­g till sex, den ena vill prioritera mer sex men inte den andra. Vad borde vi göra?

Marianne: ”Man kan behöva gå djupare och fråga sig vad det kan bero på att man prioritera­r sex olika.

Man behöver mötas men det

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden