Hallands Nyheter

Löpsstarke 18-åringen får lärlingsko­ntrakt

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Han startade i genrepet mot Gais. Då var det redan på gång att Arvid Wiklund,18, skulle få lärlingsko­ntrakt med Varbergs Bois a-lag. Nu har det också blivit verklighet.

– Jag har vetat om det ganska länge, men processen har tagit ett tag, säger han.

Man kan säga att Arvid Wiklund gör en ”omvänd André Boman”. Vänsterbac­ken kom förra året från IF Elfsborgs P17-lag. Moderklubb­en heter Byttorps IF. Nu har han imponerat så pass mycket i Bois P19 att han får lärlingsko­ntrakt.

– Jag är otrolig tacksam för att klubben visar sitt förtroende för mig på detta sätt och ser mitt hårda arbete som jag lägger ner. Jag är väldigt motiverad att göra något av den här chansen, säger Arvid Wiklund.

Han kommer fortsätta spela matcher för P19-laget.

– Allt jag vet är att det blir P19 fortfarand­e, sen är det upp till ”Tobbe” (Linderoth) och de andra i ledarstabe­n att bestämma hur jag roterar när det gäller a-lagstränin­gar och kanske matchtrupp, säger Arvid.

Beskriv dig själv som spelare?

– Löpstark. Min fysik är lite av min styrka. Sen är jag hyfsat snabb och gillar att utmana på min kant och komma runt.

Arvid bor i Borås och går fortfarand­e på gymnasiet. Han läser ekonomi med fotbollsin­riktning så tre gånger i veckan blir det morgonpass.

– På sommaren blir det en del golfrundor. Det tycker jag om, annars är det mest fotboll. Jag är nybörjare och har 17,4 i handicap men hoppas kunna sänka det ännu mer.

Martin Skogman har följt Arvid Wiklund noga i akademilag­et.

– Han har varit här i ett år och tre månader och varit i Elfsborg därför är han välutbilda­d och gjorde bra i från sig direkt. Det är en klasspelar­e med otrolig energi som löper mycket, säger Martin Skogman.

"Jag är otrolig tacksam för att klubben visar sitt förtroende för mig. Arvid Wiklund

I fjol gjorde han några träningar med a-laget.

– Några enstaka plus U21-matcher, det fanns inte så många möjlighete­r för unga spelare förra året. Nu har han varit med relativt ofta.

Martin Skogman understryk­er också.

– Bara för att han skrivit ett a-kontrakt är han inte uppflyttad till a-laget. Han kommer fortfarand­e vara med P19, men behövs det folk på hans position ligger han bra till. Han visade att han löste 90 minuter helt okej mot Gais.

 ?? BILD: KARL ANDERSSON ?? 18-åringen Arvid Wiklund har imponerat och spelat till sig ett lärlingsko­ntrakt med Varbergs Bois FC.
BILD: KARL ANDERSSON 18-åringen Arvid Wiklund har imponerat och spelat till sig ett lärlingsko­ntrakt med Varbergs Bois FC.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden