Hallands Nyheter

Behovet av gruppbostä­der har funnits i många år

- Willy Engebreths­en Rättsombud för FUB

Svar på ”Det finns inte längre något äldreboend­e på Fogdevägen”

Tvååker. Det tar många år från ax till limpa skrev Sven Andersson (M) (ordförande i socialnämn­den) i en insändare den 24/1 och menade med detta att det skulle ta lång tid att bygga en gruppbosta­d och därför var det motiverat att använda Fogdevägen.

Limpan ska i detta sammanhang stå för gruppbosta­d. Problemet är att om man inte tar ansvar för att sätta några frön så blir det inget ax och därmed heller ingen limpa.

Kommunen har inte tagit ansvar för att besluta om byggande av gruppbostä­der fastän behovet har funnits i många år och då finns det självklart inget att skörda i form av boende för berörda personer.

Det som kommunen, skattebeta­larna, nu riskerar att få skörda är enbart böter på 90 000 kronor i månaden. (Vad anser kommunrevi­sionen om det?) Om detta kunde man läsa i HN den 5 mars, ”Kommunen kan bötfällas för lång väntan på boende”.

”Varbergs kommun har uppgett att kö och platsbrist ligger bakom dröjsmålet” men för att använda Svens språk så kan man säga att politiken inte tagit sitt ansvar för att sätta några frön till byggande av bostäder i form av Bostad med särskild service.

Och, som så många nu sagt, så finns det ingen ursäkt för att använda Fogdevägen. Det är en institutio­n och kan aldrig bli en gruppbosta­d enligt lagens mening.

Erbjuds man plats där så ska man tacka nej med hänvisning till att det är en institutio­n. (För övrigt så vet jag att det finns en ledig plats på ett boende).

Ta hjälp av FUB så kommer kommunen säkerligen att på sikt kunna få en bra skörd av lagenliga och goda Lss-insatser.

 ?? BILD: JENNIE PERSSON/ARKIV ?? Det finns ingen ursäkt för att använda Fogdevägen. Det är en institutio­n och kan aldrig bli en gruppbosta­d enligt lagens mening, menar insändarsk­ribenten.
BILD: JENNIE PERSSON/ARKIV Det finns ingen ursäkt för att använda Fogdevägen. Det är en institutio­n och kan aldrig bli en gruppbosta­d enligt lagens mening, menar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden