Hallands Nyheter

Globalize står vid Vallarna i sommar

- Jens Augustinss­on jens.augustinss­on@hn.se

Vallarna: Matutbudet för hungriga lekplatsbe­sökare och minigolfar­e på Vallarna har tidigare säsonger varit skralt, men så blir det inte i år. Nu är det klart att Globalize kommer flippa burgare i sin foodtruck på platsen stora delar av sommaren.

– Om vädret tillåter kör vi ett första test redan kommande vecka (vecka 14), säger ägaren James Sherry.

Globalizes restaurang i gamla Beach House på Klitterväg­en har blivit ett välkänt inslag längs strandprom­enaden. Men i sommar, lagom till att Globalize firar tioårsjubi­leum, berättar ägaren James Shery att man tar sig tillbaka till sina rötter och också ger sig ut lite mer på vägarna med restaurang­en på hjul igen.

– Ja, det blir lite ”back to the roots” och vi ska försöka åka runt lite mer. Men det blir också tillbaka till Vallarna. Jag tror det var 2015 vi stod där och som jag minns det hade vi bra försäljnin­g då, för att vara en foodtruck.

Globalizes satsning att stå på Vallarna handlar också om ett taktiskt val. Att driva foodtruck-verksamhet är en väldigt väderkänsl­ig historia, det vet matvagnsve­teranen James Sherry. Det var också en av anledninga­rna till att man hyrde in sig på Beach House.

– Julivädret de två senaste somrarna har varit dåligt och då är folk inte på stranden. Står man där då har man inga kunder. Men jag tänker att till lekplatsen och skejtparke­n går föräldrar med sina barn nästan oavsett väder. Så jag tror det är en bra placering.

Menyn blir samma som på Beach House. Exakt hur ofta matbilen kommer vara på plats vid Vallarna kan James Sherry dock inte svara på i dagsläget.

– Om vädret tillåter så gör vi ett test redan kommande vecka (vecka 14). Målet är att stå på Vallarna varje dag under sommaren, men man vet aldrig.

Globalize har i nuläget bokat platsen, belägen på grönytan mellan minigolfen och vändplatse­n vid scoutstuga­n, från april till november. Precis som förra sommaren kommer restaurang­en också ha en matvagn vid Glasshuset nära Strandbade­n.

Listan på övriga foodtrucks som kommer stå på kommunens platser är ännu inte komplett. Enligt trafikinge­njören Christina Schill, som administre­rar platsbokni­ngarna, så är det än så länge bara klart att det blir pasta- och grillvagn på ytan mittemot Ocean hotel även i sommar. Och hon ser positivt på Globalizes placering vid Vallarna.

– Torgen och Klitterväg­en är de allra mest populära platserna att stå på. Vallarna är en relativt ny plats och förra sommaren stod det bara någon där sporadiskt. Men jag tror det kan vara en bra placering för en foodtruck, det rör sig mycket folk där.

 ?? BILD: FREDRIK WIRBING/ARKIV ?? James Sherry och hans Globalize stod med sin foodtruck på Vallarna 2015 första gången. Nu är man tillbaka och siktar på att ha öppet varje dag hela sommaren.
BILD: FREDRIK WIRBING/ARKIV James Sherry och hans Globalize stod med sin foodtruck på Vallarna 2015 första gången. Nu är man tillbaka och siktar på att ha öppet varje dag hela sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden