Hallands Nyheter

Nesrin Akgün uttagen till U23-landslaget

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Nesrin Akgün har kommit med i U23-landslaget när det vankas landskampe­r mot Norge och England. För den IF Böljan-fostrade 19-åringen blir det första gången i de sammanhang­en. – Superkul att få chansen där. Extra kul att jag kommer med som ytterback när jag inte kört det så länge, säger hon.

Nesrin Akgün fick beskedet innan en träning med damallsven­ska Växjö DFF.

– Jag satt och stretchade eller vad jag gjorde tills jag hörde att tränarna började skrika. Så kommer de inspringan­des: ”Ja men du kom med!”, säger Nesrin Akgün.

Själv vågade hon inte hoppas för mycket innan beskedet.

– Vid förra samlingen (mot Danmark) var jag reserv så jag kunde väl ana, men man vet inte heller, säger Akgün som via Böljan och Halmia tog steget till Växjö 2022.

– Efter bara några månader åkte jag på en fraktur i foten och var borta hela den säsongen. Det var inget fotbollsår jag vill minnas. Då hade vi precis åkt ur Allsvenska­n så det var resan tillbaka som jag missade, säger Nesrin Akgün.

” Jag hade väl hoppats på något varmare land, men det ska bli häftigt att få se England lite.

I fjol spelade hon 22 matcher i serien och gjorde ett mål.

– Jag fick känna på det damallsven­ska tempot och det var lärorikt. Det är på en helt annan nivå.

Den fjärde april möter Martin Qvarmans Möllers svenska U23-trupp England på New Bucks Head och fyra dagar senare ställs man mot Norge på Gavlevalle­n i WU23 Friendlies.

– Jag hade väl hoppats på något varmare land, men det ska bli häftigt att få se England lite och komma iväg från Sverige, säger Nesrin.

Akgün vill göra avtryck.

– Det är lite både ock. Det är där jag vill vara, i landslaget, men jag ser det också som en bonus. Bara att få åka iväg, byta miljö och förhoppnin­gsvis göra ett bra läger så man blir kvar.

Sen erkänner hon också:

– Jag tänkte: ”Varför tar de inte ut en ytterback som spelat ytterback i flera år, i stället för jag som bara spelat det ett par månader”?

Det är främst fotboll som gäller för Nesrin Akgün i Växjö DFF.

– Sen har jag lite jobb vid sidan om, på en fotbollspr­ofil, och har coachning två gånger i veckan på en skola, säger hon.

14 april har Växjö premiär i Damallsven­skan borta mot Piteå.

– Jag tror detta året kan bli ett väldigt bra år för oss. Vi har fått in spets i truppen och har tagit steg som lag.

 ?? ARKIVBILD: TOBIAS STERNER ?? Nesrin Akgün är uttagen i U23-landslaget som ska möta England och Norge i början av april.
ARKIVBILD: TOBIAS STERNER Nesrin Akgün är uttagen i U23-landslaget som ska möta England och Norge i början av april.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden