Hallands Nyheter

Eliasson hjälte i stormötet på tilläggsti­d

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Med sitt sjätte mål för säsongen frälste Niclas Eliasson sitt AEK i stormatche­n mot Olympiakos.

Matchens enda mål gjordes när uret tickat över 90 minuter mot Olympiakos och avslutet från Niclas Eliasson var iskallt – och betydelsef­ullt. Däremot åkte Gustaf Nilssons Union Saint Gilliose på inledande förlust i slutspelet i Belgien. Och nu verkar Jesper Karlsson vara kvitt sin ankelskada.

Niclas Eliasson

AEK – 39/6

AEK var i stort sett tillbakatr­yckta hela matchen hemma mot Olympiakos på Påskdagen men kom undan med 1–0 och det var Niclas Eliasson som frälste laget. Sju sekunder in på tilläggsti­d löpte han i djupled, tog emot Petros Mantalos passning, och placerade bollen iskallt till höger om målvakten, hans sjätte för säsongen i grekiska Superligan. Eliasson började på bänken men byttes in med 20 minuter kvar.

Jesper Karlsson

Bologna FC – 9/0

Bologna är fyra i tabellen och slåss i allra högsta grad om en Champions League-plats. Efter 30 matcher ligger man fem poäng före Roma. Annandag påsk innebar match mot Salernitan­a och vinst med 3–0. Tidigare har Jesper Karlsson varit ankelskada­d. Nu var han med på bänken, men byttes aldrig in.

Gustaf Nilsson

Union Saint-gilloise – 39/13

Efter succén i landskampe­rna mot Portugal och Albanien var Gustaf Nilsson tillbaka i vardagen i sitt Union Saint-gillioise. På måndagskvä­llen mötte man Genk i slutspel och hamnade i underläge 0–1 efter 27 minuter i en match där Gustaf spelade hela matchen. Resultatet stod sig och på tilläggsti­d åkte USG:s Christian Burgess på ett rött kort. Matchen var den första mästerskap­somgången i Jupiler League. Övriga lag som gör upp om titeln är Anderlecht, Brügge, Antwerp och Cercle Brygge.

Sara Nilsson

FC Aarau – 8/2

Vinsten mot Thun följde FC Aarau upp med ett kryss, 1–1, hemma mot Grasshoppe­rs där Simona Petkova kvitterade i 90:e minuten. Bakom lagets forwardstr­io startade Sara Nilsson på centrala mittfältet. FC Aarau har tagit sig förbi både Thun och Rapperswil. När 17 av 18 matcher är spelade ligger man sista slutspelsp­lats. I slutomgång­en möter man St Gallen, som ligger två hack ovanför i tabellen.

John Björkengre­n

Randers – 21/1

Randers krossade Lyngby med hela 6–2 i söndags på Autio Park Randers och Mohammed Fuseini blev den stora hjälten med ett hattrick. John Björkengre­n spelade i 80 minuter och satte igång två av anfallen som ledde till mål.

Fotnot: Johannes Valls Akraness har seriepremi­är 7 april, Alfred Ajdarevic står fortfarand­e kvar på två spelade matcher med albanska Vllaznia Shkodër. Odense BK, med Rami Al Hajj och Johannes Selvén spelar på tisdag mot Vejle, i danska nedflyttni­ngsserien

?? BILD: MASSIMO PAOLONE ?? Jesper Karlsson, Bologna.
BILD: MASSIMO PAOLONE Jesper Karlsson, Bologna.
 ?? BILD: INTIME ?? Niclas Eliasson, AEK .
BILD: INTIME Niclas Eliasson, AEK .