Hallands Nyheter

Pressklipp

-

• Förbjud vinster, godta förluster och slöseri, och hellre fortsatt oreda än att vården faktiskt gör det den ska. Så ser verklighet­en ut bakom S högstämda retorik om att ”ta tillbaka kontrollen” över välfärden.

Peter Wennblad i Svenska Dagbladet (ob moderat)

• Varenda civil som lider och dör är en fasansfull förlust. Begår Israel krigsförbr­ytelser ska det utredas och följas upp. Hamas har dock ansvaret för att kriget blossade upp denna gång, och de borde ha släppt gisslan för länge sedan. Då hade striderna kunna lägga sig tidigare.

Sofia Nerbrand i Kristianst­adsbladet (liberal)

• En tyst och följsam personal är inte tecken på en välmående arbetsplat­s om nu någon trodde det. Som inhyrd arbetskraf­t är din uppgift att utföra ett arbete samtidigt som du slipper vara med på allt annat som ofta tar både tid och energi men som sällan ger konkreta resultat.

Att vilja ha det så betyder inte att man är vare sig ointresser­ad eller oengagerad. Alls inte. Snarare tvärtom, att få ägna din tid, energi och kompetens åt rätt saker är effektivt och produktivt. Kanske är detta en av lösningarn­a för att få anställda i vård, skola och omsorg att känna större arbetsgläd­je och i högre grad välja att vara kvar som anställda hellre än att söka sig till bemannings­företag?

Eva Bofride i Gotlänning­en (centerpart­istisk)

• Det är inte bara några ”miljömuppa­r” som är besvikna över regeringen­s klimatsvek. Hela 50 procent av svenskarna ser klimatet som det man oroar sig mest för, efter krig. Sju av tio vill att politikern­a ska göra mer. Romina Pourmokhta­ris havererade miljöpolit­ik visar att högern inte är att lita på. Miljöparti­et har däremot varit en stark drivande kraft för ett fossilfrit­t samhälle och till att Sverige fick en klimatlag på plats.

Jonna Sima i Aftonblade­t (ob socialdemo­kratisk)

• Det sägs att Sverige är ett innebandyk­lubborna-land, alltid med match till helgen. Eller ett granskogsf­olk, alltid med mossa i själen. Så är det nog. Men Sverige är också ett replokaler­nas och körövninga­rnas land. Letar man efter en infrastruk­tur som format människor oavsett bakgrund, som ett gemensamt grundackor­d, kan man hitta den där.

Ola Nordebo i Västerbott­ens-kuriren (frisinnad liberal)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden