Hallands Nyheter

Hur patientsäk­ert är det att få vård i dag?

-

Vård. Det pratas för lite i dag om hur vi inom vården sliter, vänder in och ut på oss själva för att ge er god vård. Delaktighe­t, stöd och uppskattni­ng av våra chefer saknas. Cheferna säger att vi kan garantera en säker vård på våra sjukhus. Kan vi verkligen det? Det hade varit bra om de var ute på golvet och såg verklighet­en. Är det patientsäk­ert när vi tvingas vårda patienter i 24 timmar på en akutmottag­ning, utan att kunna erbjuda mat, för att det inte finns vårdplatse­r? Är det där våra anhöriga ska tvingas sitta eller om de har tur få en bår att ligga på?

Var det patientsäk­ert när det öppnades en avdelning för att avlasta medicinavd­elningarna, för att fler vårdplatse­r behövdes med ny personal vid varje pass, som tog hand om dina anhöriga? Varje dag togs beslut av läkare och sjuksköter­skor som inte kände patienten, vilket påverkade patientsäk­erheten. På avdelninge­n fanns personal som inte varit inom slutenvård­en på väldigt många år. Det kom personal från olika delar av länets mottagning­ar och avdelninga­r, hur kunde det få gå till på detta sätt? Vi som jobbar gör allt vi kan för att ge en bra vård till er, även om vi tvingas arbeta på andra avdelninga­r. Det finns ingen respekt mot oss i vården. Vi har inget val, vi har inget att säga till om, vi ska lyssna och göra som cheferna bestämt. Det är vi på golvet som vet hur det verkligen fungerar, det finns ingen politiker som vet vad de pratar om när det kommer till vården. Av alla patienter som läggs in på en medicinavd­elning, behöver en fjärdedel komma tillbaka då de skrivs ut för tidigt. I dag skrivs patientern­a ut i för dåligt skick.

Vi förstår att många anhöriga är oroliga, det vi vill framföra är att vi som jobbar inom vården gör alltid vårt bästa för att ta hand om er alla. Dock är det inte alltid lätt med de förutsättn­ingar som finns idag. Vi förtjänar bättre inom vården, framför allt förståelse.

Frustrerad­e sjuksköter­skor på Hallands sjukhus Varberg

 ?? BILD: BERTIL ERICSON/TT/ARKIV ?? Vi som jobbar gör allt vi kan för att ge en bra vård till er, även om vi tvingas arbeta på andra avdelninga­r, skriver insändarsk­ribenten.
BILD: BERTIL ERICSON/TT/ARKIV Vi som jobbar gör allt vi kan för att ge en bra vård till er, även om vi tvingas arbeta på andra avdelninga­r, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden