Hallands Nyheter

Nye kyrkoherde­n anländer från tjänst i Gävle

Varberg: Nu är Varbergs församling klar med rekryterin­gen av ny kyrkoherde. Det blir en 37-åring med rötterna i Trollhätta­n som tillträder tjänsten.

-

Fredrik Ivarsson lämnade tjänsten som kyrkoherde i vintras, för nytt arbete i biskopens stab i Göteborg. Ny kyrkoherde i Varberg blir Lennart Lundqvist. Han arbetar i dag som biträdande kyrkoherde i Gävle församling men kommer ursprungli­gen från Trollhätta­n. Lennart Lundqvist är gift och blev i vinter pappa för första gången, till en liten pojke.

– Det ska bli en rolig utmaning att få arbeta som kyrkoherde. Jag ser fram emot att få kombinera det man gör som präst med att vara i ledningsfu­nktion och inspirera andra och stötta andra i sina roller, säger han.

Lennart Lundqvist berättar att han sökt kyrkoherde­tjänster en tid, och att han och hans fru önskat komma närmare sina familjer på västkusten nu när de fått en liten son.

Mirjam Johansson, ordförande i kyrkorådet, berättar att församling­en hade fyra sökande till tjänsten – samtliga externa.

– Vi har en mycket livaktig församling med tre kyrkor med lite olika profil. Vi ville hitta någon som kan vara herde för hela församling­en – att låta alla tre kyrkorna utvecklas, men också vara en helhet. Alltså någon som ser bredden, men som också kan hålla ihop det. Vi har också sökt någon som kan göra att

kyrkan syns i samhället. Det känns hoppfullt och positivt med Lennart. Vi tror att han kommer gå hem i hela församling­en, säger hon.

Lennart Lundqvist beskriver att han hittade tron i tidiga tonåren. Han har arbetat som vårdbiträd­e, gått på Bjärka-säby bibelskola och studerat till präst i Uppsala.

– Jag förstår att kyrklighet­en växer i Varberg. Det ska bli jättespänn­ande att upptäcka vad församling­en gör

 ?? BILD: PRIVAT ?? Lennart Lundqvist blir ny kyrkoherde i Varbergs församling.
BILD: PRIVAT Lennart Lundqvist blir ny kyrkoherde i Varbergs församling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden