Hallands Nyheter

Duo misstänks för en rad brott efter vårdslös körning

- Jennifer Last

Varberg: Två män i 20-respektive 30-årsåldern greps under tisdagen i Varberg misstänkta för en rad olika brott. En person från allmänhet körde bakom duon till polisen hann ikapp och kunde gripa dem.

– En eloge till den personen, säger Jens Andersson, polisens presstales­person i region väst.

Två bilar fick plåtskador efter att en bilist, i hög hastighet, klämt sig emellan dem på E 6 under tidig tisdagseft­ermiddag.

– Inringaren har varit inblandad i den här incidenten på E 6. Det fanns då ett bra signalemen­t på bilen och ett larm gick ut, säger Jens Andersson, presstales­person på polisen i region väst.

Men det slutar inte där. Det dröjde därefter inte länge innan polisen fick in ett nytt larm gällande den utlysta bilen. Den här gången var det från centrala Varberg.

– Även där körde den vårdslöst. Körde rakt ut i någon korsning och var på väg att krocka med en grävmaskin och lite så, säger Andersson och fortsätter:

– Sedan har de varit inne i en livsmedels­butik på Håsten och varit hotfulla mot personal. Men de lämnar och kör i väg.

Polisen fick en position på bilen efter att en person från allmänhet lagt sig bakom. En patrull fick sedan syn på dem i Karlberg.

– Det var allmänhete­n som såg bilen och kunde lägga sig efter den till vi hann ikapp. En stor eloge till den personen, säger Andersson.

De gripna är i 20- respektive 30-årsåldern. Mannen i 20-årsåldern körde bilen och misstänks för bland annat vårdslöshe­t i trafik, drograttfy­lleri och smitning från trafikolyc­ksplats. Mannen i 30-årsåldern misstänks för narkotikab­rott.

Det visade sig också att de båda männen misstänks ha varit inblandade i ett misshandel­särende i Båstad tidigare under dagen. För det misstänks de för grov misshandel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden