Hallands Nyheter

Axel Svensson tillbaka i Tvååker: ”Kände aldrig att Gif trodde på mig”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Axel Svensson såg ut att vara Varbergs Gif:s förstamålv­akt in till den här säsongen. Sedan plockades dock meriterade Sebastian Ekholm in, och nu har Svensson vänt hem till moderklubb­en Tvååkers IF.

– En chans till nytändning för mig, säger 22-åringen.

– Det är klart att Axel såg sig själv som etta, men det handlar inte om att jag inte litar på honom. Jag kan aldrig säga nej till bra fotbollssp­elare och Axel var med om en liknande grej förra året när Albin (Svensson) kom in i några veckor. Då stod Axel för sina bästa träningsve­ckor. Det här kommer öka på konkurrens­en, men så funkar branschen. Allt som gör oss till ett bättre fotbollsla­g är högsta prioritet.

Citatet kommer från Varbergs Gif-tränaren Ali Kraym när han kommentera­de Sebastian Ekholms intåg i klubben. En värvning som med stor sannolikhe­t hade förpassat Axel Svensson till bänken.

Det får vi dock aldrig veta, då Svensson nu lämnat division två-laget Gif för ettan-laget Tvååker.

– Det är kul att vara tillbaka i en klubb där man känner allt och alla, säger Axel, som fostrades i Tvååker och även har represente­rat Galtabäcks BK.

Under sina tre år i Varbergs Gif har han blivit sidsteppad när Viktor Dryselius lånats in från Varbergs Bois under hösten 2022 och Albin Svensson plockats in i sju matcher sommaren 2023.

– Jag har inte känt att de trott på mig. De har sagt att de gjort det, men jag tycker inte att det har visats. Jag har bland annat inte fått någon målvaktstr­äning på länge, då kan det vara svårt att utvecklas som man vill, säger Svensson.

Nu får han återigen tampas med sin tre år äldre namne med förnamnet Albin. Likheterna mellan de två målvaktern­a stannar dock inte där.

– Vi har känt varandra sedan vi var små och är väldigt bra vänner. Det skiljer tre år mellan oss, så han har alltid varit någon man sett upp till och jagat. Nu är det väl dags igen, då. Jag gillar tuff konkurrens, den gör mig bättre, säger Axel.

Utöver Svenssons har Tvååker även Eddie Ludvigsson att tillgå på målvaktspo­sten. Pierre Krantz är nöjd med såväl uppsättnin­gen som värvningen.

– Axel är en vass målvakt, en bra person och en lokal kille. Vi har insett att det är rätt bra med tre målvakter. Annars har man bara en målvakt om en går sönder. Säg att den börjar få lite känningar, då är man illa ute. Nu känns det väldigt lugnt och tryggt.

Blir det svårt att hålla alla tre motiverade?

– Det blir det nog, vi har inte haft tre målvakter tidigare. Det blir en utmaning.

Kontraktet är skrivet över två år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden