Hallands Nyheter

Fotbollsst­udion: ”Aldrig riktigt nära”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Fotbollsst­udions andra avsnitt avhandlar Varbergs Bois 0–1-förlust i premiären borta mot IK Brage. Experten Igor Krulj går igenom bristerna i såväl försvarssp­elet som anfallsspe­let, men förklarar också varför Bois-anhängarna inte ska vara oroliga.

– Det finns väldigt mycket förbättrin­gspotentia­l, säger han.

I defensiven var det främst pressspele­t som inte klaffade för Bois, enligt Igor Krulj.

– Man är inte synkade utan lämnar för stora hål. Matchplane­n var att hålla sig kompakta och stänga Brages anfallsspe­l, men det lyckades man inte med. Jag tror inte att de själva är nöjda med försvarssp­elet heller, det var alldeles för passivt, säger han och går in på Kevin Appiah Nyarkos segermål.

– Det är för mycket bolltittan­de och man tappar en markering i tre– fyra sekunder innan den omarkerade spelaren kan nicka in bollen. Sedan kan man tycka att motståndar­na har tur när den dimper ner där, men han är i straffområ­det på rätt plats och har två försvarare bredvid sig som inte fångar upp honom.

Offensivt hade han önskat större variation från Bois.

– Det blir för enkelspåri­gt med långa bollar mot Aulon (Bitiqi) på topp eller ut mot Isak (Bjerkebo) på vänsterkan­ten. När bollen går mot Aulon ska han kampa om förstaboll­en, medan Diego Montiel ska vinna andrabolle­n. Känner man till Montiel vet man att han har många styrkor som fotbollssp­elare, men att andrabolls­spelet inte är hans främsta utan han ska vara en poängspela­re.

Dessutom förklarar han problemati­ken i att Bois anfaller för mycket längs en kant och för lite längs den andra samt varför Bois-anhängarna ändå inte behöver vara särskilt oroliga efter premiären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden