Hallands Nyheter

Klart med futsal-landskampe­r i Varberg

- Mikael Martinsson mikael.martinsson@hn.se

Som vi tidigare berättat var det nära att Varbergs skulle få arrangera två landskampe­r i futsal. Nu är det helt klart och Varbergs kommun går in och betalar hallhyran.

Svenska Fotbollför­bundet och Varbergs kommun är överens om att futsalland­skamperna för damer mellan Sverige och Frankrike 15 och 16 maj kommer att spelas i Arena Varberg.

– Jag upplever det som mycket positivt med futsal i Arena Varberg, har Gert Nilsson, Projektled­are Evenemang Svenska Fotbollför­bundet, tidigare sagt i Hallands Nyheter.

Efter ett besök i Varberg och snack med medarrangö­rsförening­arna Trönninge BK och HK Varberg och dessutom efter möten med Näringsliv­skontoret var det enda som fattades ett ja från Varbergs kommun.

Ann-charlotte Stenkil, kommunstyr­elsens ordförande i Varbergs kommun, berättar att kommunen kommer att stå för hyran av Arena Varberg, 50 000 kronor.

– De hade fått det här priset för vad det skulle kosta att hyra in sig på arenan och det är den kostnaden som kommunen tar eftersom Arena Varberg har sitt regelverk för hur man hyr ut och prissättni­ng.

Pengarna kommer att tas ur kommunstyr­elsens ofördelade medel.

– Det gör vi ibland för den här typen av arrangeman­g som kommer då och då. Man skulle kunna tänka sig att kultur och fritid borde kunna hantera detta men de har i regel återkomman­de arrangeman­g och då är det risk att de gör slut på sina pengar som de föreningar­na brukar söka.

– Vi ville nappa på denna möjlighet och kommunstyr­elsen var överens. Det är viktigt att varbergarn­a uppmärksam­mas på att det ska spelas landskampe­r, som också kommer att generera gästnätter. Dessutom vill vi satsa på damidrotte­n, menar Ann-charlotte Stenkil.

Arrangörsk­lubbarna HK Varberg och Trönninge BK har ännu inte börjat arbeta med projektet och ska tillsamman­s med förbundet inom kort göra en arbetsförd­elning. Något ekonomisk risktagand­e ska inte finnas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden