Hallands Nyheter

Företag bygger en ny anläggning vid motorvägen

Falkenberg: På det nyetablera­de industriom­rådet nära E 6, vid norra avfarten mot Falkenberg, bygger Bendiro en ny anläggning. De nya lokalerna beräknas vara klara för inflyttnin­g vid årsskiftet.

- Fredrik Wirbing fredrik.wirbing@hn.se 010-471 53 67

” Nu har vi kommit till den punkt där vi behöver större lokaler som är helt skräddarsy­dda efter den verksamhet vi bedriver. Rasmus Särnblad, vd

Bendiro är ett företag på frammarsch och efter att omsättning­en ökat från 110 till 280 miljoner kronor så blev till slut lokalen på Smedjeholm för liten.

Företaget är legotillve­rkare av metallprof­iler till flera olika branscher.

Rasmus Särnblad, vd på Bendiro som har 65 anställda, berättar att det tagits fram en strategisk plan kring hur företaget ska klara av den ökade efterfråga­n.

– Vi var väl medvetna om att det skulle krävas stora investerin­gar. Dessa har vi nu successivt genomfört i form av satsningar på ökad automation­sgrad, bättre arbetsmilj­ö och utbildning av alla medarbetar­e i organisati­onen. Mycket har kunnat genomföras i befintliga lokaler.

– Men nu har vi kommit till den punkt där vi behöver större lokaler som är helt skräddarsy­dda efter den verksamhet vi bedriver och de krav vi och våra kunder ställer både på kort och lång sikt, säger han.

Fastighete­n som nu ska byggas är på 13 800 kvadratmet­er, varav 10 700 kvadratmet­er för produktion, 2 000 kvadratmet­er för lager och 1 100 kvadratmet­er för kontor, matsal och omklädning­srum.

En solcellsan­läggning kommer att förse verksamhet­en med cirka två tredjedela­r av den nödvändiga elenergin.

– Det känns mycket bra, då hållbarhet­saspekten är av högsta prioritet och ska vara integrerad i hela vår verksamhet, säger Rasmus Särnblad.

Generalent­reprenör för byggnation är Peterson & Hansson Byggnads AB från Falkenberg.

 ?? BILD: HÅKAN JOHANSSON ?? Fastighete­n som Bendiro ska bygga vid E 6 i Falkenberg är på 13 800 kvadratmet­er.
BILD: HÅKAN JOHANSSON Fastighete­n som Bendiro ska bygga vid E 6 i Falkenberg är på 13 800 kvadratmet­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden