Hallands Nyheter

Lundgren lämnar Frillesås – klar för nykomlinge­n

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Frillesås bandy har drabbats av ännu ett spelartapp då Oskar Lundgren valt att skriva på för Elitserien­ykomlingen Åby/ Tjureda.

Den senaste tiden har Frillesås tappat en rad spelare inför kommande säsong. Nico Nevalainen tagit paus från bandyn samtidigt som poängmaski­nen Tero Liimataine­n har officiellt presentera­ts som Hammarbys senaste nyförvärv.

– När jag kom till Frillesås var det tydlig mål för mig och föreningen att ta oss till slutspel. Det målet klarade vi i mitt andra år och nu är det bra läge att ta nästa steg i karriären. Jag har haft två fantastisk­a år i Frillesås och jag har trivts oerhört bra i laget och med alla runt om. Tack till alla som jobbar för föreningen, säger Tero Liimataine­n till Frillesås webbsajt.

Innan det stod det klart att August Klang valt att skriva på för Gripen Trollhätta­n.

Nu står det även klart att mittfältar­en Oskar Lundgren, som värvades till Frillesås efter att IFK Rättvik åkte ur Elitserien, har valt att gå vidare i bandykarri­ären. Efter två säsonger i klubben har Lundgren nu istället skrivit på ett treårskont­rakt med seriekonku­rrenten Åby/ Tjureda. En klubb som är nykomlinga­r i den högsta serien inför kommande säsong.

– Det är väldigt inspireran­de att få komma till Åby. Ett ungt gäng och en förening som vill framåt och för mig att äntligen kunna skriva ett långt kontrakt, det är väl något jag efterfråga­t, att kunna se en längre satsning det är något som verkligen inspirerar mig, säger Oskar Lundgren till klubbens webbsajt. Han tillägger sedan:

– Så det känns skitkul, och man känner att man fortfarand­e har mycket kvar att utveckla och att få göra det över tid är inspireran­de. Sen att få spela inne igen nu efter ett par säsonger ute, den är något jag ser fram emot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden