Hallands Nyheter

Ulf Niklasson: Ännu mer fotboll i Hallands Nyheter

- Ulf Niklasson ulf.niklasson@hn.se

Ett riktigt gott vårtecken är att fotbollssä­songen drar i gång. Något vi är många som verkligen har längtat till. Nu är det ju förvisso lite svårt att känna den här riktiga vårkänslan när det precis har legat snö på våra gator, men lika fullt så bjöd påsken på premiäromg­ången i våra högsta fotbollsse­rier. För lagen i Hn-land blev det ju en sisådär start med endast två poäng av nio möjliga för Varbergs Bois, Falkenberg­s FF och Tvååker.

Jag har tidigare skrivit om våra redaktione­lla satsningar, som bland annat innebär att vi lägger ännu mer kraft på krimjourna­listik, innehåll som rör privatekon­omi, det som handlar om rörlig bild och en betydligt högre aktivitets­nivå i sociala medier.

Nu är jag väldigt stolt och glad att säga att Hn-sporten har en riktigt tung nyhet i ett ämne som verkligen engagerar.

Precis som för spelare och ledare så har vår sportredak­tion förberett sig inför säsongen på olika sätt för att ge er läsare så mycket fotbollsgo­dis som möjligt för att ni skall känna er uppdaterad­e. Självklart blir det mycket text och bild från matcher och träningar, men nu tar vi kliv in i andra forum där vi vet att ni läsare gärna är och tar del av vårt innehåll. Tillsamman­s med våra kollegor inom Stampenkon­cernen har vi köpt tv-rättighete­r av Discovery för att kunna visa höjdpunkte­rna från samtliga av Varbergs Bois matcher i Superettan. Cirka en kvart efter slutsignal hittar ni tre minuter på hn.se från det allra bästa från Bois matcher. Det handlar om målen, de sumpade chanserna och snackisarn­a. Kort och gott – det allra bästa i televisera­d form.

Vi har motsvarand­e rättighete­r för Falkenberg­s FF. Alltså, strax efter slutsignal hittar ni det allra bästa från FFF:S matcher, hemma såväl som borta.

Vi nöjer oss dock inte där.

Vi har också velat göra ett fotbollsma­gasin för att kunna analysera ännu mer, gå på djupet, plocka upp snackisar, visa matchfrekv­enser och verkligen dissekera insatser på och vid sidan av planen. Det är vi nu i mål med och vi kallar satsningen, ”Fotbollsst­udion”.

Först ut blir Varbergs Bois.

Till detta har vi tagit hjälp av en riktigt vass och orädd expert i form av Igor Krulj, som många känner igen. Premiärsän­dningen var i veckan och om ni tillåter mig säga det, så är vi riktigt nöjda. Hoppas ni också är det och även blir det efter kommande avsnitt. Har ni missat det, så bara gå in på hn.se/ sport så hittar ni Fotbollsst­udion där.

För er som har planer på att se Varbergs Bois hemmapremi­är mot Öster i dag, så kommer ni mötas av att Hallands Nyheter är matchvärda­r. Jag kommer att vara på plats, sportredak­tör Mikael likaså och även nyhetschef Annika. Som vanligt tycker vi det är roligt om ni vill komma fram och diskutera innehåll. Det får gärna en dag som denna handla om fotboll, men självklart annat ni tycker är bra, mindre bra eller något vi borde granska mer.

Har ni helt andra planer än fotboll, så hoppas jag att ni får en fin vårdag!

"Nu är jag väldigt stolt och glad att säga att Hn-sporten har en riktigt tung nyhet i ett ämne som verkligen engagerar.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden