Hallands Nyheter

Polisen dök efter spår i mordutredn­ing

- Carl Liliebäck carl.lilieback@hn.se

Ullared: Under onsdagen dök polisen efter spår i Högvadsån som en del i mordutredn­ingen om den man som hittades död utanför Ullared tidigare i år – men utan att hitta något. En liknande insats genomförde­s även under torsdagen, men renderade inte heller i några fynd.

Både på onsdagen och torsdagen var sjöpolisen från Stockholm på plats i Falkenberg för att genomföra dykningar i Högvadsån, detta som en del i mordutredn­ingen som följt efter att en man hittats död utanför Ullared tidigare i januari.

Dykningarn­a skedde vid övergångar­na där vägarna 153 och 154 korsar ån, och i nuläget vill polisen inte uttala sig om vad det var man letade efter.

” Säger man generellt behöver saker och ting inte försvinna för att de ligger i en å. Niclas Claesson

– Det är tänkbara platser där man skulle kunna göra fynd. Jag kan inte gå in på vad vi letar efter – det är spår eller gods som kan ha bäring på ärendet, men jag kan inte säga exakt vad det är, säger Niclas Claesson, utrednings­ledare i ärendet.

På torsdagsef­termiddage­n gav polisen dock besked att man inte säkrat några fynd under onsdagen, och på fredagsmor­gon meddelade det att detsamma gällde för torsdagens dykning.

Det har ju gått några månader sedan mannen hittades, hur ser ni på chanserna att hitta något när så pass lång tid passerat?

– Säger man generellt behöver saker och ting inte försvinna för att de ligger i en å. Beroende på vad man letar efter kan det ligga kvar där en längre tid, säger Niclas Claesson.

Så här långt har fem personer från Skåne häktats i mordärende­t – två av dem misstänks för mord, och tre av dem för grovt skyddande av brottsling.

 ?? BILD: NICLAS ÅKERSTRÖM/ARKIV ?? I januari hittades en man död i Ullared. Under onsdagen och torsdagen genomförde polisen dyk i Högvadsån som en del i mordutredn­ing. Bilden är en arkivbild och har inte med dykningen att göra.
BILD: NICLAS ÅKERSTRÖM/ARKIV I januari hittades en man död i Ullared. Under onsdagen och torsdagen genomförde polisen dyk i Högvadsån som en del i mordutredn­ing. Bilden är en arkivbild och har inte med dykningen att göra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden