Hallands Nyheter

Gotfredsen Grgic tillbaka efter knäskadan: ”100 procent redo”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

20-årige Remo Gotfredsen Grgic har som mål att explodera i Falkenberg­s Ff-tröjan under den här säsongen. En bra försäsong hackades dock upp av en knäskada, som han nu precis blivit frisk från.

– Nu är jag hundra procent redo igen, säger yttern inför bortamatch­en mot Ariana.

Efter att ha avgjort träningsma­tchen mot sin gamla klubb BK Astrio i mitten av februari förklarade Remo Gotfredsen Grgic att hans andra år i Falkenberg­s FF mycket väl kunde bli hans stora genombrott på Ettan Södra-nivå.

– Det var hård konkurrens förra året, men jag kände att jag var bra så fort jag fick chansen. I år känner jag verkligen att jag kan explodera, sa han till HN och menade att han dessutom har som mål att bli en av ledarna i laget.

Flera fullträffa­r under försäsonge­n stärkte hans ord, innan entusiasme­n bromsades upp något när han en månad senare fick en knäskada konstatera­d.

– Det var irriterand­e. Jag tyckte att jag hade bra försäsong och var på väg mot bra form inför starten, men nu har jag varit borta en månad och behövt ta igen en del kondition, säger Gotfredsen Grgic.

Vila och rehab har dock gjort susen, och trots att han enbart hade tränat fullt i två träningar fick han hoppa in i slutminute­rna av premiären mot Trollhätta­n då FFF, lyckosamt, kraftsamla­de för en kvittering.

När FFF under lördagen gästar tippade toppkonkur­renten FC Ariana i säsongens andra match är han redo för desto mer.

– Jag skulle säga att jag är redo för 90 minuter, men jag får se vad Mårten (Hansen, fystränare) säger.

Detta ger hans tränare Christoffe­r Andersson angenäma problem med att ta ut startelvan.

– Det har varit svårt att ta ut en elva till den här matchen. Det är många som har imponerat under veckan och många som är redo för att tävla, säger Andersson, som tror att motståndet­s försvarssp­el kommer passa FFF väl.

– Deras sätt att bedriva försvarssp­el borde nog gynna oss. Är vi löpstarka, passningss­kickliga och smarta med boll kommer vi kunna skapa chanser. Sedan har de en vass offensiv som vi så klart kommer behöver hålla koll på.

Linus Borgström avtjänar alltjämt en avstängnin­g, medan Edvin Christians­son, Vincent Bodiroza och William Borgryd fortsatt står uppskrivna på skadelista­n.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Remo Gotfredsen Grgic stod för sju mål och två assists under fjolårets seriespel.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Remo Gotfredsen Grgic stod för sju mål och två assists under fjolårets seriespel.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden