Hallands Nyheter

Tvååker och FFF ställs mot Göteborgsl­ag

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Den första omgången av svenska cupen är lottad och för såväl Falkenberg­s FF som Tvååkers IF väntar resor till Göteborgs utkanter.

– De kommer hota oss, så det är en match vi måste ta på allvar, säger Tvååkers tränare Pierre Krantz om motståndet.

Årets finaler av svenska cupen har inte ens spelats än, men redan nu har lottningen till den första omgången av cupsäsonge­n 2024/25 ägt rum. För såväl FFF som Tvååker väntar resor till Göteborgs utkanter för drabbninga­r mot division tvålag.

FFF ska gästa Landvetter­s IS, som bland annat innehåller Fff-ikonen Victor Sköld, medan Tvååker gästar IK Zenith.

De slog ut Oddevold förra året, så det där är en match vi får ta på allra största allvar. Pierre Krantz ... om IK Zenith.

– Dem har vi stor respekt för. De slog ut Oddevold förra året, så det där är en match vi får ta på allra största allvar. Vi vill ju vinna matchen för att få en rolig match i nästa omgång, säger Pierre Krantz, som trots sitt Göteborgsu­rsprung inte har många kopplingar till Zenith.

– Nä, det är fel sida stan. Jag har haft otroligt lite att göra med dem, tror knappt jag mött dem tidigare.

Då har han desto mer att säga om Övrevis gräsmatta, som han beskriver som ”jättefin” trots den här veckans väderlek. Därmed finns det fortfarand­e en förhoppnin­g om att lördagens hemmapremi­är mot Oskarshamn spelas där och inte på den så bespottade konstgräsp­lanen några långskott därifrån.

– Kommunen har gjort ett jättefint jobb, den håller ”juni-klass” just nu, så vi räknar med att kunna spela där på lördag. Det som kan ställa till det är ösregnet som väntas falla under natten till lördag, annars ser den ut som Camp Nou.

Cupmatcher­na ska spelas senast 1 juli.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Tvååker demolerade Västra Frölunda med 6–0 i en par veckor gammal träningsma­tch, men förväntar sig tuffare motstånd mot ett annat division två-lag från Göteborg i den första cupomgånge­n.
BILD: KRISTER ANDERSSON Tvååker demolerade Västra Frölunda med 6–0 i en par veckor gammal träningsma­tch, men förväntar sig tuffare motstånd mot ett annat division två-lag från Göteborg i den första cupomgånge­n.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden