Hallands Nyheter

Anfallaren har drabbats av en befarad knäskada

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Varbergs Bois har åkt på ett tungt avbräck inför hemmapremi­ären mot Öster då nyförvärve­t Azeez Temitope Yusuf har drabbats av en befarad knäskada.

– Vi väntar på besked om hur allvarlig skadan är, säger Tobias Linderoth.

Isak Vidjeskog har en match kvar på sin avstängnin­g och missar hemmapremi­ären. Det kommer även anfallaren Azeez Temitope Yusuf göra. Nyförvärve­t skadade sitt knä på torsdagens träning och nu väntar Bois på besked om hur pass allvarlig skadan är.

– Det är något mot knäet. Han gjorde en röntgen igår (torsdag) så vi får avvakta och se vad den visar, säger Varbergs Bois tränare Tobias Linderoth.

Vad var det som hände?

– Han fick en vridning samtidigt som han fick en spelare över sig. Vi hoppas att det ska vara helt okej med honom ändå.

Anfallaren är en tilltänkt nyckelspel­are och målskytt i årets upplaga av Varbergs Bois och ingen spelare som laget vill klara sig utan redan i omgång två.

– Nej, verkligen inte, han har haft lite oflyt.

– Vi trodde ju att han skulle vara avstängd senast men fick ett sent beslut om att han var tillgängli­g. Då hade han en känning i baksidan och nu när han var tillbaka för fullt så händer det här... Förhoppnin­gsvis är det inte så allvarligt.

Positivt är i alla fall att Anton Liljenbäck är på väg tillbaka från sin långtidssk­ada och fanns med i matchtrupp­en mot Brage i premiären. Även om det var mer för att han skulle få känna på hetluften är det inte allt för långt borta innan han är aktuell för ett inhopp.

– Vi ville ha med Liljenbäck i truppen först och främst. Han är en viktig spelare både i truppen och för gruppen så det är två aspekter.

– För varje vecka som går närmar han sig att kunna göra inhopp men både han och vi ska känna oss trygga i att han kan göra det. Det är inte så många veckor han varit i full träning men han har sett pigg ut.

 ?? BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG ?? Varbergs Azeez Temitope Yusuf har åkt på en befarad knäskada.
BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG Varbergs Azeez Temitope Yusuf har åkt på en befarad knäskada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden