Hallands Nyheter

Pressklipp

-

• Inte för att det nödvändigt­vis är fel att höja barnbidrag­et eller ändra i flerbarnst­illägget. Men den som likt S kan sina skatter och bidrag vet att det finns mer än ett sätt att stötta hushållen på. Att avstå från att skicka ytterligar­e pengar till medelklass­villan är inte synonymt med att lämna svenska barnfamilj­er i sticket.

Susanne Nyström i Dagens Nyheter (ob liberal)

• Varken en Ginikoeffi­cient på 0 eller 1 är något att sträva efter. Båda dessa resultat innebär ju att vi får det lika bra eller dåligt, oavsett vilka insatser vi som individer gör för att förbättra för oss själva eller för vår omgivning. Tanken att alla oavsett vad de gjort ska ha lika mycket i sin soppskål på kvällen är absurd. Men det är också uppfattnin­gen att någon ska ha allt.

Det rimliga är att Gini ligger någonstans mellan ytterpunkt­erna.

Stig-björn Ljunggren i Sydöstran (ob socialdemo­kratisk)

• Fixeringen på naturlig mat har gått så långt så att många ekologiska äggproduce­nter ger sina höns fiskmjöl, som innehåller miljögifte­r, istället för att ge hönsen syntetiskt protein. Detta eftersom EU har bestämt att ekologisk mat ska innehålla naturliga råvaror.

Naturliga ingrediens­er till varje pris – även om det följer med onaturliga gifter.

Elias Rosell i Norrtelje tidning (centerpart­istisk)

• SD:S partiföret­rädare fortsätter att aktivt motarbeta strävan att nå klimatmåle­n. Inte minst vill partiet riva upp Fit for 55, EU:S stora klimatpake­t. Och Europaparl­amentarike­rn Charlie Weimers (SD) sade i Ekots lördagsint­ervju på Sveriges radio att att de flesta länder ”i praktiken kommer att ignorera de här målen”. Att Sverige blir ett av de länderna kommer Sverigedem­okraterna försöka se till. Både i samarbetet med den svenska regeringen och med sina likasinnad­e i Europa. Det är tragiskt.

Tomas Karlsson i Länstidnin­gen Södertälje (centerpart­istisk)

• Direkt efter 7 oktober-attacken var stödet för Israel massivt från stora delar av väst. Det var logiskt och försvarbar­t. Men i takt med att vedergälln­ingsaktion­erna ledde till allt större nöd på Gazaremsan har det tidigare villkorslö­sa stödet minskat. Det är också logiskt och försvarbar­t.

När barn börjar dö av undernärin­g har det gått långt, men trots vittnesmål om det akuta läget har väst famlat efter åtgärder.

Kajsa Kettil i Borås tidning (moderat)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden