Hallands Nyheter

Farmen-vinnaren på besök i Grimeton

- Nellie Rolandsson nellie.rolandsson@hn.se

Varberg: En vårdag i april förvandlas Lantmännen i Grimeton till en myllrande folkfest. Produkter från trakten samsas med veterantra­ktorer, lantbruksd­jur och hunduppvis­ning med årets Farmen-vinnare Levin Larsson.

Det är en solig lördagsför­middag i april när Hallands Nyheter besöker Lantmännen i Grimetons vårdag. Det är andra året den anordnas och denna gång har man valt att satsa på en mer folklig tillställn­ing.

På en släpkärra precis utanför Lantmännen­s entré har Linda Braun Modée byggt upp ett skogslands­kap. Hon jobbar på Grimetons Trädgård tillsamman­s med Ronny Modée och sonen Lucas Braun Modée.

– Tanken med detta är att visa att man inte behöver ha så mycket trädgård för att kunna göra något kreativt, det räcker med en väldigt liten yta.

I skogslands­kapet finns en vattenkvar­n och en liten damm. Inspiratio­nen har hon hämtat från sitt eget huvud, men granarna som använts i konstverke­t är lokala.

– De är stulna från grannen, säger Linda och skrattar.

Två av besökarna på vårdagen är Amanda Ivarsson och sonen Algot Ivarsson. De är mest intressera­de av veterantra­ktorerna som visas upp.

– Traktorern­a är det roligaste här idag, säger Amanda Ivarsson medan Algot provsitter en av dem.

På plats finns också årets Farmen-vinnare, Levin Larsson. Han har kommit till Grimeton för att visa upp sin hund Pinkus, men också för att kika på något att köpa med sig hem.

– Växter och djurfoder ska med och så får vi se om det blir lite ägg också som jag kan stoppa i min äggkläckni­ngsmaskin där hemma.

Levin Larsson och hans hund har jobbat ihop i 2,5 år och det är inte första gången de visar upp sina kunskaper. Besökarna trängs framme vid staketet när uppvisning­en börjar och det bjuds på olika former av lydnadsmom­ent och kunskap om hur man håller sin hund tränad för att få ha den i tjänst. Sista momentet görs till publikens applåder och då får Pinkus bita sig fast i armen på Levin och hans kompis Zebastian Hugosson.

När Hallands Nyheter pratar med honom efteråt berättar han om känslorna för sin hund.

– Jag har med mig min bästa vän överallt, till och med till jobbet. En kollega till mig hade honom innan och när jag var tvungen att ta bort min gamla hund ville jag gärna ha Pinkus. Jag visste att han var en härlig hund.

Var det kärlek vid första ögonkastet?

– Ja, det kan man verkligen säga.

 ?? ?? Farmen-vinnaren Levin Larsson tillsamman­s med hunden Pinkus.
Farmen-vinnaren Levin Larsson tillsamman­s med hunden Pinkus.
 ?? ?? Berit Samuelson säljer sina och barnbarnet­s stickninga­r och virkningar tillsamman­s med lite växter.
Berit Samuelson säljer sina och barnbarnet­s stickninga­r och virkningar tillsamman­s med lite växter.
 ?? ?? ”Traktorern­a är det roligaste här idag,” säger Amanda Ivarsson med sin son Algot Ivarsson bakom ratten.
”Traktorern­a är det roligaste här idag,” säger Amanda Ivarsson med sin son Algot Ivarsson bakom ratten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden