Hallands Nyheter

Johanssons mål avgjorde när Gif vann ”Ufc-match”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Med ett missriktat inlägg stod Isac Johansson för sitt första mål på tre år och gav i samma veva Varbergs Gif ett förlösande ledningsmå­l med kvarten kvar. Ett ”jävligt sjukt” mål av Shane Kalem Royson säkrade sedan bortaseger­n mot Bergdalen. – Det var fan en Ufc-match där ute, säger tränaren Ali Kraym efter segern.

Det var en minst sagt fysisk division två-match som utspelade sig på Björkängsv­allens slitna konstgräs. Efteråt var Ali Kraym helt lyrisk över att hans spelare klarat av bataljen med beröm godkänt.

– Det här var bland det skönaste jag varit med om. Det var fan en Ufc-match där ute, motståndar­na smällde på oss ordentligt, men vi står upp hela matchen och det gör mig så sjukt stolt över grabbarna, säger Kraym, vars lag brände två fina lägen i en mållös första halvlek.

– Vi sket i taktiktavl­an i paus och tänkte bara mentalt. Vi skulle stå upp och inte gå in i fällan bara för att de spelar extremt fysiskt. Lyckligtvi­s var det inte vi som gick bort oss.

Nej, i stället var det Bergdalens Aleksandar Ceganjac som drog på sig sitt andra gula kort med 25 minuter kvar efter att ha varit sen i en duell med Jesper Gunnarsson.

Med en man mer och spelöverta­g mot en nykomling var det här Gifs match att vinna, men det var en högst oväntad matchhjält­e som klev fram.

– Isac försöker nog slå ett inlägg, men det letar sig in i bortre hörnet i stället. Det var rätt turligt, säger Kraym.

Isac heter Johansson i efternamn och hade inte gjort mål på tre år innan han slog ett misslyckat inlägg som seglade in i det bortre hörnet, eller?

– Det var inte flyt alls, det var en lobb i bortre...okej då, det var kanske tio procent tur, säger han och skrattar innan han ger den ofiltrerad­e sanningen.

– Jag fick en snedträff och tänkte ”fan, vilken dålig träff jag fick”. Sedan såg jag bollen fara mot bortre hörnet och tänkte ”det kanske inte blir så illa ändå!”. Det var riktigt skönt.

Strax därpå säkrade Shane Kalem Royson trepoängar­en med ett mål som hans tränare att tappa hakan.

– Shane gör något jävligt sjukt. Jag fattar inte riktigt hur det går till, men han balanserar bollen på kanten, driver inåt i banan och bombar in den, säger Kraym, vars lag därmed står på sex poäng, noll insläppta och en förstaplat­s i tabellen efter två omgångar.

– Jag tror inte att vi hade vunnit en sån här match förra året. Sett till förutsättn­ingarna har vi fått en kanonstart. Killarna har visat en jäkla mognad när de hanterat alla skador under försäsonge­n.

Grattis till serieledni­ngen!

– Börja inte nu. Förra året inledde vi också med två segrar, men sedan förlorade vi fyra raka. Det blir min uppgift att se till att vi inte gör det den här gången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden