Hallands Nyheter

Viktiga nyförvärve­t Yusuf blir borta i minst en månad

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Azeez Temitope Yusuf imponerade under försäsonge­n och är en av bara två forwards som ska leverera mål för Varbergs Bois. Nu lär man dock behöva klara sig utan 22-åringen i fyra-sex veckor till följd av en knäskada.

– Det är max oflyt, samtidigt som vi befarade att det skulle vara värre, säger tränaren Tobias Linderoth.

Inte nog med att de två första matcherna av Superettan slutat med förlust. Under torsdagens träning ådrog sig Azeez Temitope Yusuf, forwardslå­net från Mjällby AIF, en knäskada.

– Vi väntar på besked om hur allvarlig skadan är, sa Tobias Linderoth till HN under fredagen.

Nu har det beskedet kommit och mottagits med dels lättnad över att det inte var värre, dels frustratio­n över att en av truppens blott två forwards blir borta i fyra-sex veckor. Därmed lär han missa minst tre matcher.

– Det är klart att det är kännbart, han var en av våra bästa spelare under försäsonge­n och hade förmodlige­n startat mot Öster om han hade varit tillgängli­g, säger Linderoth och fortsätter:

– Vi befarade att det skulle vara värre, även om det här är tungt. Vi vill ha honom i spel så mycket som möjligt och är ett nyförvärv som vi tror mycket på. Han hade absolut kunnat göra skillnaden i en sån här match.

Transferfö­nstret är stängt, men det är fortsatt möjligt att värva okontrakte­rade spelare. Linderoth och sportchef Thomas Askebrand kommer sondera terrängen efter forwards nu när 19-årige Aulon Bitiqi är klubbens enda tillgängli­ga.

– Vi får se vad det finns för möjlighete­r där.

Yusuf imponerand­e under försäsonge­n och stod bland annat för Bois mål i cupkrysset (1–1) mot Malmö FF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden