Hallands Nyheter

Anton Andersson stor hjälte med sin makalösa straffrädd­ning

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Efter straffilsk­an i hemmapremi­ären mot FC Trollhätta­n kunde det gått snett igen mot Ariana. Om det inte varit för Anton Anderssons superräddn­ing. Han förklarar själv spelet bakom. - Vi får en del klipp på video och vissa spelare stannar upp och försöker vänta ut målvakten, säger han efter 2-0-segern på Malmö IP.

Rasmus Andersson vann en duell i eget straffområ­de i 58:e minuten. Han blev varnad. Och domaren Dino Demo pekade mot straffpunk­ten. Anton Reutesköld peggade upp i ett läge där hans Ariana låg under med 0-1, men man började komma tillbaka i matchen.

Anton Andersson drog en steppande dans på mållinjen, och slängde sig åt höger. Det visade sig vara rätt val.

– Sjukt nog hade jag och min målvaktsko­llega Gustav (Lillienber­g) stått och pratat mycket straffar den här veckan. Det här är en gubbe som tar ett steg emellan, stannar upp och ser vad målvakten gör, säger Anton.

Anton Andersson läste honom som en öppen bok.

– Det var väldigt skönt. Samtidigt visste man att det var lång tid kvar av matchen, men det var viktigt att bryta deras momentum, säger Anton som för övrigt suckade djupt över situatione­n som föranledde straffen.

– Rasmus är starkare och deras spelare faller som ett asplöv. Det är axel mot axel och i mina ögon aldrig en straff...

Han hann även tänka på vad som hände i premiären mot FC Trollhätta­n.

– Inte nu igen. Men sen får man fokusera igen och göra rätt saker.

Tränaren Christoffe­r Andersson gladdes med sitt lag men framför allt sin målvakt.

– Underbart att Anton kan läsa och knipa den. Det är två matcher i rad som vi får straff emot oss. Rasmus själv säger att det inte var så farligt.

FFF hade med sig en ledning från första halvleken. Godwin Aguda smällde in bollen med vänstern efter att ha följt Melker Larsson hack i häl.

Samtidigt ska vi komma ihåg att hallänning­arna hade flax när André Reiholdsso­n i bra läge nickade i ribban när Anton Andersson var ute och hängde tvätt.

– I första halvlek hade vi det lite jobbigt i en del sekvenser. De pressar med så många spelare som de gör, vilket skapar plats bakom. Vi tar ledningen och äter oss in i matchen mer och mer. I andra halvlek har vi bättre kontroll även om de är nära att få en kvittering där när blev straff, säger Christoffe­r Andersson som också fick träff i sina byten.

– Alla avbytare som kommer in gör bra inhopp. Det är skönt att vi har tuff konkurrens, fortsätter han.

Mest lysande som exempel var Isaac Shears som kom in i 82:a minuten. Det rörde sig om sekunder innan han gjorde kolossalt viktiga 2-0 - hans första seriemål för Falkenberg­s FF.

– Jag tror det var första bollkontak­ten? Det var viktigt att få 2-0 där, så vi kunde andas lite och stänga matchen, säger Isaac.

– Jag har mött dem tre gånger och gjort två mål nu, fortsätter han.

Ariana hade tvålat till Onsala med 5-0 i sin seriepremi­är så det var på förhand ingen enkel uppgift. FFF står själva på fyra poäng nu.

– Det är en helt okej start. Visst ville vi vinna premiären, men vi lyckades ta tre poäng här istället. De har ju snackat upp sig själva att de är storfavori­t och ska knalla hem den här serien enkelt. Gött att få visa dem att oss är det inte många som sätter sig på, säger Anton Andersson.

 ?? ?? Anton Andersson klev fram som Falkenberg­s FF:S stora hjälte på Malmö IP. Efteråt gick han fram till klacken och grabbade tag i en flagga efter sin makalösa straffrädd­ning.
Anton Andersson klev fram som Falkenberg­s FF:S stora hjälte på Malmö IP. Efteråt gick han fram till klacken och grabbade tag i en flagga efter sin makalösa straffrädd­ning.
 ?? BILD: ROBERT BOMAN ??
BILD: ROBERT BOMAN
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden