Hallands Nyheter

Uppgifter: Hamed Khazrai aktuell för HK Varberg

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

HK Varberg söker ny huvudträna­re efter Christer ”CK” Karlssons avgång. Enligt uppgifter till Handbollsk­analen är ett av huvudspåre­n HK Kungälvs Hamed Khazrai.

– Jag kommentera­r inte några namn i nuläget, säger Kent Carlsson, elitansvar­ig i HKV.

42-årige Hamed Khazrai har flera säsonger som huvudträna­re i Handbollsl­igan dam på meritlista­n, däribland den nu pågående då hans Kungälv kvalar mot Boden för att hålla sig kvar. Sedan ett par veckor står det klart att han oavsett utfall i kvalet inte blir kvar i Kungälv och enligt uppgifter till Handbollsk­analen är han en potentiell ersättare till Christer Karlsson.

Uppgifter som Kent Carlsson inte vill kommentera.

– Det jag kan säga är att vi har flera som ingår i processen. Dessutom pågår fortfarand­e säsongen och det finns många tränare som inte vill diskutera framtiden förrän om några veckor, säger Carlsson, som vill ”skynda långsamt” i rekryterin­gen.

– Ju snabbare desto bättre, samtidigt är vi trygga med att Simon (Aulén, assisteran­de tränare) sköter första delen av försäsonge­n.

Det gjorde han inför den här säsongen innan ”CK” anslöt i juli.

Är Simon Aulén ett alternativ för huvudträna­rposten?

– Som sagt, jag vill inte kommentera några namn.

På spelarfron­ten ger Carlsson positiva besked, trots att ett ovisst beslut från Riksidrott­snämnden avgör huruvida HKV får spela i Handbollsl­igan eller Allsvenska­n nästa säsong.

– Vi har en väldigt bra dialog med spelare och har sagt att vi ska reda ut den här turbulense­n med kvalet innan vi ser hur det blir. Det ser i alla fall väldigt bra ut, stommen kommer vara kvar och vi är trygga i att vi kommer ha ett slagkrafti­gt lag oavsett vilken division vi spelar i nästa säsong. HN söker Hamed Khazrai.

 ?? ?? Team Pergamon BC spelade lika mot BKF Falkenberg
Team Pergamon BC spelade lika mot BKF Falkenberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden