Hallands Nyheter

Sen kvittering och rött kort i premiärder­byt

- Emil Johansson

Division tre sydvästra Götaland inleddes med ett hett Falkenberg­sderby mellan Stafsinge IF och Vinbergs IF. Det var en match där Stafsinges inhoppare stod i fokus.

Först fick Simon Andersson två gula kort i samma sekvens, och sen lyckades Isak Andersson kvittera med matchens sista spark. Matchen slutade 1–1.

– Det är starkt att få en utvisning, få ett baklängesm­ål men ändå orka hela vägen ut och kunna kvittera på slutet oavsett, säger Stafsinges tränare Peter Berta.

Stafsinge skapade chanser och i matchminut 17 var Stafsinges nyförvärv Nsima Peter nära 1–0 när han efter ett fint anfall av Stafsinge lyckades få av ett skott som gick ribba ut. Bara någon minut senare stod Vinbergs målvakt Viktor Dryselius för en jätteräddn­ing efter en farlig hörna.

– Vi skapar chanser som vi kunde gjort mål på men Vinberg är kompakta och jobbar på, säger Berta.

Det var fortfarand­e mållöst efter 30 minuters spel. Stafsinge fortsatte att skapa chanser men Vinberg fortsatte att försvara sig bra. Trots en mängd chanser var ställninge­n 0–0 i paus. Mycket tack vare det stabila försvarssp­elet av Vinberg.

– Jag tycker vi har full kontroll på deras spel och hanterar det jäkligt bra, säger Vinbergs tränare Michael Svensson.

Vinberg började andra halvlek bra och hade sitt farligaste anfall hittills när Lukas Svensson kom till ett avslut som räddades av Stafsinges målvakt Walter Jensen.

– Vi spelar upp oss i andra och får längre anfall som vi vill ha, vi får upp laget och kan ha lite kombinatio­nsspel, säger Svensson.

I den 54:e minuten fick Stafsinges inhoppare Simon Andersson två varningar i samma sekvens och Stafsinge fick fortsätta matchen

med en man mindre.

– Att få ett rött kort så tidigt in i andra känns ju, men vi kan inte göra annat än att spela vidare och köra på, säger Stafsinges Isak Andersson.

Vinberg jobbade sig mer och mer in i matchen och i den 60:e matchminut­en kom utdelninge­n när den före detta Stafsinge spelaren Arjan Osmani gjorde 1–0.

Trots 10 man var Stafsinge flera gånger nära kvittering men en blandning av svaga avslut och bra målvaktspe­l gjorde att ställninge­n fortsatte vara 1–0.

– Efter baklängesm­ålet finns det bara två vägar, antingen viker man ner sig och tycker synd om sig själv eller så försöker man bita ihop och vi bet ihop, säger Berta.

I den 95:e minuten lyckades Stafsinge få in kvittering­en med matchens sista spark genom Isak Andersson.

– Vi får vara jätteglada med den poäng vi får i slutet, men jag känner också en viss frustratio­n över det som händer på planen det får inte hända, säger Berta

Känns det som en vunnen poäng med tanke på hur sent målet kommer?

– Klart vi alltid vill ha alla tre poäng, men sen är det skönt att det blir en pinne istället för noll, säger poängrädda­ren Andersson.

Känns det som två förlorade poäng vid ett så sent mål?

– Det klart det gör det, men om man zoonar ut så är det en poäng borta mot Stafsinge med de resurser de har jämfört med hur vi ser ut och vår erfarenhet i laget kontra deras, säger Svensson

 ?? BILD: DICK GILLBERG ?? Domaren skickar av Simon Andersson från planen i den 54:a minuten mellan Stafsinge och Vinberg.
BILD: DICK GILLBERG Domaren skickar av Simon Andersson från planen i den 54:a minuten mellan Stafsinge och Vinberg.
 ?? ?? Stafsinges Simon Andersson fick kliva av planen i derbyt.
Stafsinges Simon Andersson fick kliva av planen i derbyt.
 ?? BILD: DICK GILLBERG ??
BILD: DICK GILLBERG
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden