Hallands Nyheter

Mollie Josefsson frälste Bois med sin drömträff

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

16-åriga Mollie Josefsson drog till med ett drömmål från nästan halva plan. Bollen seglade i mål och betydde 3-2-seger mot Staffansto­rp. På Håstens IP:S läktare kunde den utvisade Linn Graudums andades ut. – Jag gjorde det för Linn, säger Mollie Josefsson.

Det blev en speciell premiär för nykomlinge­n Varbergs Bois FC. Första halvlek hade man total kontroll över i spel och målchanser. Nyförvärve­t från BK Häcken, Ella Martinez, såg till att laget ledde med 2-0. Tidigare hade just Linn Graudums gjort Bois första seriemål.

– Jag ser att målvakten får en dålig touch så jag kommer fram och petar in den, säger Linn Graudums.

Men hennes premiär slutade efter 35 minuter. Hon skrek och sparkade även till Staffansto­rps lagkapten Linnéa Salmi. De två kommer inte skicka julkort till varandra.

Huvuddomar­en Adhurim Binaku halade upp det röda kortet.

– Jag blir väl hållen och då tappar jag humöret och gjorde något jag inte ska göra. Det är sista gången jag gör det, men det är seriepremi­är och hetsigt. Det märker man även på bänken, säger Linn.

Bara en kort stund senare reducerade Staffansto­rp till 1-2 med en boll som vinden tog och svävade över målvakten Linnéa Nilsson. Assisteran­de tränaren Pia Skogman, som själv fått ett gult kort, gick fram till Linn i pausvilan och sa:

– Vi fixar detta Linn!

Men Skogman själv fick ett andra gult kort för snack, så dubbelt rött för Bois alltså. Och uppförsbac­ken blev brantare när Staffansto­rp kvitterade minuten senare genom Elin Hansson.

– Det är ju spännande. För varje läge som kommer så reser man sig upp, säger Linn.

I 80:e minuten var ordningen återställd. Mollie Josefsson fick på en drömträff som flög över målvakten och i mål.

– Jag får bollen och hinner inte tänka så mycket. Jag bara drar den på mål. Det kunde inte blivit bättre, säger Mollie.

Det var från halvan plan!

– Nästan, i alla fall inte långt ifrån...jag gjorde det för Linn!

Ellen Heurlin hade dessutom ett stolpskott men segern var det viktigaste för hemmalaet med tanke på hur matchen utvecklade sig.

– Vi är klart bättre än dem innan utvisninge­n. Första halvtimmen är klockren och vi skapar en hel del målchanser, säger tränaren Pär Munther.

Att domarna ska gå hårdare för snack, så låter det inför nästan varje säsong. I premiären blev det tydligt.

– Jag kan tänka mig att det är någon ny grej, men man vet hur det funkar. Det är ingen idé att tjata. Det blir bara motsatt effekt, säger Munther.

Linn Graudums gick in och firade med sina lagkamrate­r. Mollie Josefsson fick en kram:

– Fan vad den här tjejen är bra!

 ?? BILD: MATTIAS NILSSON ?? Linn Graudums, t v, kunde pusta ut efter Mollie Josefssons 3-2, ett drömmål från halva planen.
BILD: MATTIAS NILSSON Linn Graudums, t v, kunde pusta ut efter Mollie Josefssons 3-2, ett drömmål från halva planen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden