Hallands Nyheter

Flera busslinjer får nya hållplatse­r i city

- Malin Strandberg malin.strandberg@hn.se 010-471 50 25

Varberg: Vid Varbergs busstermin­al gäller nya bud för resenärern­a på grund av arbetet med Varbergstu­nneln och det nya stationshu­set.

– På morgonen har det varit lite körigt och i och med att det är nytt från i dag finns det en kundvärd på plats hela dagen, sade Peter Maric, kundvärd från bussbolage­t Nobina.

I går var den första dagen då tillfällig­a busshållpl­atser togs i bruk vid Varbergs busstermin­al. På grund av ledningsar­beten i samband med bygget av det nya stationshu­set har Västra Vallgatan

stängts av – vilket ställer till det för busstrafik­en.

Kundvärden Peter Maric uppgift är att guida resenärern­a rätt och var på plats vid busstermin­alen vid Varbergs station från klockan 9.30 på måndagen. Då hade han bytt av en kollega som varit där sedan morgonkvis­ten.

Vad frågar resenärern­a?

– Jag får mest frågor var linje 1 och 2 avgår ifrån eftersom förändring­en innebär att stadslinje­rna avgår från en annan plats. Det finns heller inga specifika platser för stadsbussa­rna, den som kommer först ställer sig längst fram.

Med andra ord får resenärern­a hålla koll på vilken buss de kliver på vid den nya tillfällig­a hållplatse­n på Kungsgatan 8, utanför Varbergs boxningskl­ubb. En annan ny hållplats är vid Magasinsga­tan 5.

– Vissa av landsortsb­ussarna, som linje 660, 661, 662, stannar på Magasinsga­tan, sade Peter Maric.

Anette Glasell hade precis missat bussen till Läjet när HN träffade henne.

– Man får hålla utkik efter vilken buss man ska med. Nu kom jag från fel håll, hade jag kommit från det andra hållet hade jag sett min buss direkt och inte missat den. Man kan inte alltid ha tur.

Hur ofta åker du buss?

– Inte alls mycket. Jag och min man samåker men i dag skulle jag hem tidigare och då gick inte bilen (skratt). Nu ska jag hämta vår andra bil som har fått sommardäck­en pålagda.

De tillfällig­a hållplatse­rna gäller under perioden 8 april till den 18 augusti.

 ?? BILD: MALIN STRANDBERG ?? Anette Glasell hade precis missat bussen till Läjet. Men tyckte ändå att den nya omställnin­gen för busstrafik­en vid Varbergs station fungerade bra.
BILD: MALIN STRANDBERG Anette Glasell hade precis missat bussen till Läjet. Men tyckte ändå att den nya omställnin­gen för busstrafik­en vid Varbergs station fungerade bra.
 ?? ?? Kundvärden Peter Maric hjälpte resenärern­a att hitta rätt på Varbergs busstermin­al.
Kundvärden Peter Maric hjälpte resenärern­a att hitta rätt på Varbergs busstermin­al.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden