Hallands Nyheter

Mattias Nilsson: Warberg, det är nu eller aldrig va?

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Pontus Reinholdss­on var briljant i uppspelen – en tänkande August.

Veteranen Mattias Kongstad verkar vara som pånyttfödd efter alla skador.

Morics Krumins – stark som en björn i defensiven, helt jämförbar i sitt agerande med ikoner som Isac Carlsson och Jimmy Lindblom.

Dessutom har Markus Berntsson spetsat formen och är precis överallt. Warbergs nummer 97 är lika viktig för laget som Jack Hughes är för New Jersey Devils i NHL.

Hos förstafemm­an finns det sparkapita­l. Max Källerteg gjorde visserlige­n mål, men hela formatione­n var inte inne då.

Det skvallrar mer om bredden som finns – och att just det i långa loppet kan ta ut sin rätt, speciellt i en matchserie i bäst av fem.

Sundsvall behöver nypa returen på onsdag, annars kan det här faktiskt sluta i tre raka för Warberg. I alla fall om det såg ut som det gjorde under den här söndagskvä­llen. Bättre läge än så här går inte att få!

Efter slutsignal­en hann jag ta några ord med Magnus Svensson. Vinbergs-killen som blommade ut och blev en gigant i Wic och en levande mall över hur man blir bäst när det gäller.

Inför i år klev han in i ledarstabe­n med Andreas Wahman (förut även center i samma kedja som Svensson), och ger tips och råd till framför allt forwards: säger ”Stålmange” med tre Sm-guld och två Vm-guld i ryggsäcken.

Det är ganska fascineran­de: Warberg har vunnit serien tre år

BILD: KRISTER ANDERSSON i rad – men åkt ut när det blivit skarpt läge. Det har vilat en förbannels­e där. Men nu har man skaffat sig ett gyllene läge att kunna se till så talanger som Filip Holmer inte behöver ångra sitt val att stanna i klubben – utan som lokal kille får möjlighet att satsa på elitidrott och bli en stjärna i sin egen hemstad.

I år blev Wic tvåa i Allsvenska­n södra. Då rörde plötsligt Strängnäs om i grytan genom att slå ut seriesegra­ren Hovslätt. I ett nafs ”slapp” man en giganterna­s kamp med IBK Dalen. Plus att man fick den så underskatt­ade hemmaplans­fördelen. Där har ni förmodlige­n nyckeln och svaret på frågan i ingressen.

En annan detalj som jag noterade var att spelarna själva, i klar ledning, jublade högre när en lagkompis täckte skott (tror det var Rikard Eriksson) än alla mål som gjordes framåt. Blåmärken framför glamour har alltid varit ett vinnarrece­pt, oavsett idrott. 2004 ”Mello”-vann Lena Ph med ”Det gör ont”. Det gäller för Warberg också. I Sundsvalls sporthall. Redan på onsdag.

 ?? ?? Warbergs Magnus Svensson har spelat hem tre Sm-guld för klubben. Nu är han två matcher från att föra upp laget i högsta serien i en ledarroll bakom Johan Astbrant.
Warbergs Magnus Svensson har spelat hem tre Sm-guld för klubben. Nu är han två matcher från att föra upp laget i högsta serien i en ledarroll bakom Johan Astbrant.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden