Gustaf Nilssons målform håller i sig även i klubblaget och Niclas Eliasson bjöd på en riktigt fin målgivande passning i den grekiska ligan. Här är veckans proffskoll­en.

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Niclas Eliasson

AEK – 40/6

Trots en tidig ledning i toppmatche­n mot Panathinai­kos blev det förlust med 1–2 för AEK. Niclas Eliasson spelade 90 minuter och stod för en målgivande passning. Hans elfte denna säsong. Falkenberg­aren tog ner en lyftning från höger i straffområ­det och lyckades hålla bollen på rätt sida av kortlinjen, chippade bollen över målvaktens ben, och serverade lagkamrate­n Domagoj Vida öppet mål efter fem minuters spel.eliasson spelade sedan hela matchen på nytt när hans AEK spelade oavgjort mot serieledar­en PAOK som kvitterade till 2-2 i den 89:e minuten. Ett resultat som innebär att AEK fortfarand­e ligger en poäng efter sin rival när fem omgångar återstår.

Gustaf Nilsson

Union Saint-gilloise – 40/14

Efter målsuccén i landskampe­rna mot Portugal och Albanien hittade Gustaf Nilsson även nätet i klubblaget. Union SG låg under med 1–2 mot Cercle Brygge när laget fick straff. Nilsson stegade fram till straffpunk­ten och kvitterade till 2–2 sekunder innan halvtidsvi­lan. Målvakten gick till vänster och Nilsson dunkade säkert in bollen i det högra hörnet. Målet räckte dock inte för att laget skulle ta poäng då Brygge satte det matchvinna­nde 3–2-målet med 20 minuter kvar av ordinarie tid. Nilsson blev utbytt efter 79 minuters spel.union SG ligger dock fortfarand­e i serieledni­ng på samma poäng som Anderlecht.

Jesper Karlsson

Bologna FC 9/0

Det blev ännu en hel match på bänken för Jesper Karlsson, som nyligen kommit tillbaka efter en ankelskada, när hans Bologna spelade 0–0 borta mot Frosinone i Serie A. Laget ligger, resultatet till trots, fortfarand­e fyra i tabellen.

John Björkengre­n

Randers 22/1

Randers fortsätter att ånga på i ligan. John Björkengre­n spelade hela matchen och hjälpte sitt lag till seger med 3–1 borta mot Hvidovre IF. Även om hans ingripande vid baklängesm­ålet hade kunnat vara bättre. Segern innebär att laget tog tre oerhört pinnar poäng i bottenstri­den och nu har se poäng ned till nedflyttni­ngsplatser­na.

Johannes Vall

Akranes 1/0

Efter att ha spelat sex stycken cupmatcher var det äntligen dags för Valls gäng att spela sin seriepremi­är. Den premiären gick dock inte som laget hade hoppats. Johannes Vall startade och spelade förvisso hela matchen men det slutade ändå med förlust. Valur vann med 2–0 efter att Gylfi Sigurdsson fastställt slutresult­atet i matchminut 59.

?? ?? Gustaf Nilssons målform håller i sig men räckte inte för att laget skulle ta poäng mot Brygge.
BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG
Gustaf Nilssons målform håller i sig men räckte inte för att laget skulle ta poäng mot Brygge. BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG
 ?? BILD: INTIME ?? Niclas Eliasson spelade 90 minuter och stod för en målgivande passning i den grekiska ligan.
BILD: INTIME Niclas Eliasson spelade 90 minuter och stod för en målgivande passning i den grekiska ligan.
 ?? BILD: ©CLAUS BIRCH ?? John Björkengre­n spelade hela matchen och hjälpte Randers till seger mot Hvidovre IF.
BILD: ©CLAUS BIRCH John Björkengre­n spelade hela matchen och hjälpte Randers till seger mot Hvidovre IF.