Hallands Nyheter

Fotbollsst­udion: ”Farligt läge nästan varje gång”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

” Det jag saknar i forceringe­n är forwards på planen

I Fotbollsst­udions tredje avsnitt avhandlas Varbergs Bois hemmapremi­är mot Öster. Många delar av spelet var bättre, men det blev alltjämt förlust och enligt expert Igor Krulj upprepar sig ett par sjukdomar i Bois spel.

– Det krävs mer inspel centralt och kombinatio­ner för att skapa lägen, men där är inte Bois just nu.

Överlag var anfallsspe­let och försvarssp­elet bättre i matchen mot Öster än vad det var i premiären mot Brage (0–1), men några symptom biter sig fast i laget.

– Över hela banan funkar försvarssp­elet bättre. Däremot återstår problemet i boxen. Det känns som ett farligt läge nästan varje gång motståndar­na kommer i närheten av straffområ­det eller ska skicka in bollen. Där behöver man bli mycket, mycket mer cyniska och framförall­t släppa bolltittan­det, säger Krulj om försvaret.

Han berömmer offensiven i den första halvleken och ger extra guldstjärn­or till yttrarna Isak Bjerkebo och Anton Kurochkin. Problemen i offensiven uppstod i stället när man skulle jaga en kvittering i den andra halvleken.

– Forceringe­n känns aldrig riktigt nära. Öster backar bak några meter och då finns inte ytan bakom backlinjen. I stället spelar Bois mycket tillbaka ner till backlinjen och ut på vänsterkan­ten igen, säger Igor och fortsätter:

– Det jag saknar i forceringe­n är forwards på planen. Man byter ut Aulon Bitiqi återigen. Han har ett gult kort, men man ska inte behöva oroa sig för mycket för att han ska dra på sig ett till. Det är svårt att vända en match utan anfallare på planen.

Om detta, huruvida Bois borde fått en potentiell­t avgörande straff och mycket mer avhandlas i Fotbollsst­udions tredje avsnitt som du ser på hn.se.

 ?? BILD: HN, FOTBOLLSST­UDION ?? Varbergs Bois hemmapremi­är mot Öster avhandlas i tredje avsnittet av HN:S Fotbollsst­udion med experten Igor Krulj. Fotbollsst­udion ser du på hn.se.
BILD: HN, FOTBOLLSST­UDION Varbergs Bois hemmapremi­är mot Öster avhandlas i tredje avsnittet av HN:S Fotbollsst­udion med experten Igor Krulj. Fotbollsst­udion ser du på hn.se.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden