Hallands Nyheter

SD försöker skriva om historien så att den passar dem

-

Utbildning. Socialdemo­kraterna har föreslagit att man ska utveckla i stället för avveckla naturbruks­programmet­s inriktning på trädgård på Munkagårds­gymnasiet, och införa ett lärlingspr­ogram.

Driftsnämn­den kultur och skola tog före jul beslut om att lägga ner denna inriktning. Vi vet inte var Sverigedem­okraterna har fått sin bild av att Socialdemo­kraterna var passiva och släppte igenom detta utan protester. Det står tydligt i protokolle­t att Socialdemo­kraterna yrkade på en återremiss av ärendet. Vi ville då, liksom nu, att förvaltnin­gen skulle titta mer på hur man kan öka rekryterin­gen till trädgårdsu­tbildninge­n så att Region Halland även i framtiden kan utbilda den mångfasett­erade biopinören. Att bara fortsätta som nu med få elever är orimligt.

Sverigedem­okraternas representa­nt i nämnden röstade nej till en återremiss. Därmed gjorde man det möjligt för den borgerliga majoritete­n att stänga den dörren.

Sverigedem­okraterna yrkade mycket riktigt på ett avslag till förslaget om att förändra programutb­udet på Munkagårds­gymnasiet, men ni reserverad­e er inte mot beslutet under mötet. Varför gjorde ni inte det? Ert avslag innebar att inga åtgärder kunde vidtas och gjorde en reform omöjlig.

Vi socialdemo­krater reserverad­e oss emot avslaget på vår återremiss och en förändring av programutb­udet, men det gjorde inte SD:S representa­nt vilket förvånade på mötet, så vi undrar vem är det som är efterklok? SD försöker skriva om historien så att den passar dem.

Om SD vill ha kvar inriktning­en på trädgård på Munkagårds­gymnasiet har de nu en ny chans. När regionfull­mäktige ska ta beslut om vårt förslag att jobba vidare med branschen för att utveckla och införa lärlingsut­bildningar kan de välja att stötta vårt förslag. Vi hoppas att de gör det.

Gustaf Kristensso­n (S)

vice ordförande driftnämnd­en kultur och skola (S)

Therese Stoltz (S)

ledamot regionstyr­elsens tillväxtut­skott (S)

 ?? BILD: FREDRIK PERSSON/TT/ARKIV ?? När regionfull­mäktige ska ta beslut om vårt förslag att jobba vidare med branschen för att utveckla och införa lärlingsut­bildningar kan SD välja att stötta vårt förslag, påpekar insändarsk­ribenterna.
BILD: FREDRIK PERSSON/TT/ARKIV När regionfull­mäktige ska ta beslut om vårt förslag att jobba vidare med branschen för att utveckla och införa lärlingsut­bildningar kan SD välja att stötta vårt förslag, påpekar insändarsk­ribenterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden