Hallands Nyheter

Thorsson funderar över karriären efter ny huvudsmäll

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Hon var borta från innebandyn i ett år till följd av långvariga symptom från en hjärnskakn­ing. Mot slutet av säsongen gjorde Emma Thorsson comeback, men med 20 sekunder kvar av sista matchen åkte hon på en ny smäll mot huvudet. Nu funderar hon över sin innebandyf­ramtid.

– Det är klart att man funderar på om det är värt det, säger 21-åringen.

Det var bara sekunder kvar av säsongens sista match. Emma Thorsson var inne på sin nionde match sedan hon kommit tillbaka till innebandyp­lanen och med sina sju poäng (4+3) varit en bidragande orsak till att Warberg IC säkrat Ssl-kontraktet över nästa säsong.

Då hände det som inte fick hända. Hon fick en smäll mot huvudet och befarade en ny lång rehabilite­ringsperio­d som skulle påverka både idrottsliv och privatliv.

– Det är så typiskt, det var en sådan onödig situation. Mycket handlade nog om rädsla för hur illa det var och vad som kommer hända nu, säger Emma, som den efterfölja­nde veckan sjukskrev sig från jobb och träningar, men nu är tillbaka på arbetsplat­sen.

– Den här smällen har, pepparpepp­ar-ta i trä, inte påverkat mig lika mycket som mina tidigare smällar.

Samtidigt får den senaste smällen henne att tänka till huruvida det är värt att fortsätta innebandyk­arriären.

– Det är det jag funderar på. Någonstans tror jag att jag kommer landa i att jag vill fortsätta spela innebandy, men det är klart att man funderar en del på om det är värt det, förklarar Emma, som för en dialog med klubben om en förlängnin­g och räknar med att ha lämnat besked inom en snar framtid.

Det samma gäller 20-åriga Hanna Modigh, som trots sin ringa ålder rehabilite­rar sin tredje korsbandss­kada just nu.

– Men att sluta är inget alternativ, i så fall ska det vara jag som tar det beslutet, säger Modigh, som inte bestämt sig kring sin framtid än.

– Vi får se. Jag trivs jättebra i Varberg så det är absolut ett alternativ.

En annan viktig spelare som inte förlängt än är Ida Hawerman. Hon skriver i ett meddelande att hon för diskussion­er med klubben, men ”inte vill säga mer än så förrän ett avtal med Wic eller någon annan förening är klart”.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Emma Thorsson.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Emma Thorsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden