Hallands Nyheter

Barnen och ungdomarna är vår framtid – det gäller även oss äldre

-

Veddige. I samband med skriverier­na angående det uteblivna bostadsbyg­gandet i Veddige blir jag lite bekymrad när jag läser vissa insändare, där skribenter inte tycks förstå sambanden mellan ett samhälles utveckling respektive avveckling…

Veddige har ”i alla tider” präglats av ett stort engagemang från föräldrar/vuxna, för att på alla plan stödja ungdomars utveckling. Det sker naturligtv­is på många plan, men inte minst via idrottsoch föreningsv­erksamhete­r.

En grundförut­sättning för att detta ska fortsätta att gälla, är naturligtv­is att barnfamilj­er som vill bosätta sig på en mindre ort/ landsbygde­n, till exempel Veddige, har någonstans att ”ta vägen”.

Det i sin tur kräver naturligtv­is att det byggs lämpliga seniorbost­äder, så att vi äldre inte blir ”fångar” i våra ofta för stora villor/ hus. Hur kan någon människa då inbilla sig att det står tomma lägenheter och väntar på dem, när det redan i dag är näst intill omöjligt att finna en lägenhet och när ingen nyprodukti­on sker? Veddige är enligt mäklare jag mött mycket attraktivt, men utbudet är synnerlige­n skralt, beroende på årslånga bostadsköe­r för oss äldre, till det fåtal lägenheter som finns.

Nej, jag säger bara – vakna upp och tänk inte bara på er själva. Nej, fokusera i stället på barnen/ungdomarna och barnfamilj­erna, de är nämligen även vår framtid.

Så tycker en gammal gubbe som älskar vårt kära Veddige och det tycks även flertalet övriga seniorer i Veddige göra, med tanke på allt översvalla­nde stöd jag känner från er Veddigebor.

Sten Unosson

PS: Tråkigt också med en bitter skribent som förminskad­e och hånade vårt nya fina torg, som vi kämpat för under så många år, men som vi till slut till och med lyckades ordna en värdig och välbesökt invigning/ namngivnin­g, inte minst tack vare två eldsjälar – Anita och Anna.

 ?? BILD: MARTIN ERLANDSSON ?? Veddige har ”i alla tider” präglats av ett stort engagemang från föräldrar/vuxna, för att på alla plan stödja ungdomars utveckling, skriver insändarsk­ribenten.
BILD: MARTIN ERLANDSSON Veddige har ”i alla tider” präglats av ett stort engagemang från föräldrar/vuxna, för att på alla plan stödja ungdomars utveckling, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden