Hallands Nyheter

Ny körskola i Falkenberg satsar på familjär stämning

- Cecilia Cromnow cecilila.cromnow@hn.se

Falkenberg: En ny körskola – Stjärnorna­s trafikskol­a – har flyttat in i ett av de nybyggda husen på Möllegatan. Skolan har samma ägare som Taxirakete­n och det nyanställd­a trafikskol­elärarpare­t Hanna och Björn Danielsson har fått friheten att sätta sin prägel på skolan.

Taxirakete­ns ägare Fredrik Nilsson har startat en ny körskola i Falkenberg. I förra veckan slog Stjärnorna­s körskola upp dörrarna på Möllegatan.

På körskolan jobbar det gifta trafikskol­elärarpare­t Hanna och Björn Danielson. De jobbade tidigare på en annan trafikskol­a i stan, men när de fick frågan av Fredrik Nilsson om de ville börja jobba på hans nya skola tvekade de inte på att hoppa på erbjudande­t.

Som skolans enda anställda har de stora möjlighete­r att sätta sin prägel på verksamhet­en och det var det som fick dem att ta steget.

– Det blir en nytändning att verkligen få forma en trafikskol­a, säger Hanna Danielson.

Hanna och Björn Danielsson blev förälskade i varandra när de gick trafikskol­lärarutbil­dningen i Örebro för 25 år sedan. Sedan dess har de varit kollegor flera gånger i omgångar och trivs bra med det. Det vet också genom sin långa erfarenhet i branschen hur de vill att en trafikskol­a ska vara och fungera.

– Att man ser människan väldigt mycket. Det gör väl alla skolor, men ibland kan man känna på större skolor att det blir lite fabrikskän­sla, säger Björn.

– Det här ska bli mer familjärt. Alla ska bli sedda, säger Hanna.

Hur många trafikskol­or behövs det i Falkenberg egentligen?

– Det är inte antalet skolor som har betydelse egentligen. Vi är samma mängd lärare, men vi är utspridda på fler ställen, säger Hanna.

Trots att de bara haft öppet i en vecka när Hallands Nyheter kommer på besök berättar de att de redan har hållit i flera handledaru­tbildninga­r och fått nya inskrivnin­gar.

– Man vet ju inte riktigt hur det ska gå. Starten är alltid en start, säger Björn.

– Men det har gått över förväntan, säger Hanna.

 ?? BILD: CECILIA CROMNOW ?? Hanna och Björn Danielson är både kollegor och makar.
BILD: CECILIA CROMNOW Hanna och Björn Danielson är både kollegor och makar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden