Hallands Nyheter

Mattias Kongstad besviken efter straffmiss­en: ”Det är bittert”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Trots att han inte spelat sedan början av den andra perioden fick Mattias Kongstad gå in och slå den femte och sista straffen borta mot Sundsvall, med pressen på sig att den var tvungen att sitta. Han rundade keepern, men prickade ribban och i stället har Sundsvall kvitterat kvalserien.

– Jag var rätt säker på att den skulle gå in, säger ”Kongo” bittert efter Wics 2–3-förlust.

Wic ledde med 2–0 efter första perioden, Wic hade chanser att avgöra i såväl ordinarie tid som under förlängnin­gen, Wic tog ledningen i strafflägg­ningen sedan Anton Birgersson gjort mål. Ändå fick man bittert inleda den långa resan hem till Varberg med vetskapen om att kvalserien var utjämnad och att ytterligar­e en resa till Sundsvall väntar dem.

– Det är bittert, vi borde så klart avgjort matchen långt innan det blev straffar, säger den så rutinerade Mattias Kongstad efter onsdagens match, och fortsätter:

– Det hade varit skönare med 2–0, men vi visste att det här skulle bli en tajt serie och gör man bara två mål och sätter en av fem straffar blir det väldigt tufft att vinna. Arvid (Vonk, målvakt) ger oss ju ändå chansen under både matchen och straffarna, men i dag fick vi inte in bollen.

"Den blir så klart viktig, vi vill åka tillbaka hit med chansen att avgöra. Mattias Kongstad om söndagens match

Han upplever att en feghet smög sig in i laget efterhand.

– Det blir lite som mot Lerum borta. Vi blir fega och låter dem ha en hel del boll i tredje perioden samtidigt som de så klart gör en mycket bättre än vad de gjorde i den första. Trots det skapar vi ändå tillräckli­gt med lägen för att vi ska vinna den.

Likt kvalserier­na mot Hagunda 20/21 och Nykvarn 22/23 följer Wic upp en komfortabe­l seger i första matchen med att tappa ledning till förlust i den andra. Båda de kvalserier­na har därefter slutat med förlust, men ”Kongo” känner ingen stress över att historien skulle upprepa sig i nuläget.

– Det här känns som något helt annat i jämförelse med de andra gångerna. Då har de gjort små förändring­ar

BILD: KRISTER ANDERSSON som vi haft svårt att hantera och man har funderat över vad man kunde gjort annorlunda. Den här gången är det bara målen som saknas, säger Kongstad, som stod för två mål i söndagens 6–1-demolering av Sundsvall men efter två byten i den andra perioden fick följa resten av matchen från bänken.

Detta fram till strafflägg­ningen, då han skickades fram i ett läge där

han var piskad att sätta den för att hoppet om seger skulle leva vidare. Han tog rejäl sats och lyckades med dragningen, men fick se sitt avslut pricka ribban.

– Man får en känsla direkt när bollen lämnar bladet och jag är rätt säker på att den ska gå i mål, men så gör den inte det...

Hur var det att slå en straff när man inte spelat på länge?

– Jag fick frågan och tog den, och jag är glad att jag gjorde det. Får jag frågan igen kommer jag ta den, det är inget snack om det.

Det återstår att se om han får en ny chans på söndag, då Sparbanken Wictory Center är skådeplats för det tredje mötet.

– Den blir så klart viktig, vi vill åka tillbaka hit med chansen att avgöra.

 ?? ?? Mattias Kongstad var en av fyra Wic:are som brände straff när match två skulle avgöras.
Mattias Kongstad var en av fyra Wic:are som brände straff när match två skulle avgöras.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden