Hallands Nyheter

Butikschef räknar med långa köer på öppningsda­g

- Fredrik Wirbing fredrik.wirbing@hn.se 010-471 53 67

Falkenberg: Clas Ohlsons nya butik i Falkenberg kommer drivas runt av åtta anställda. I stort sett alla – utom butikschef­en – kommer från kommunen. Nu packas det upp varor inför nästa veckas premiäröpp­ning.

Efter tre år på Clas Ohlson i Flygstaden i Halmstad tar Philip Nieminen över som butikschef när kedjan öppnar i Falkenberg. Han tror att det kommer bli en magisk öppning nästa vecka med mycket folk.

– Jag förväntar mig kö runt hela torget. När Normal öppnade sin butik var det mycket kö och jag tänker att det kommer bli ännu bättre med Clas Ohlson, säger Philip Nieminen.

När Clas Ohlson öppnade en ny butik i Hallarna för några veckor sedan ringlade det en kö igenom gallerian.

– Folk är nyfikna och i Falkenberg blir det säkert dubbelt så mycket eftersom här är det helt nytt med Clas Ohlson.

” Jag vet att den här butiken kommer gå som smort. Jag är hundra procent säker på det. Philip Nieminen

Han tror att läget i innerstade­n i Falkenberg kommer bli hur bra som helst. Detta trots att Clas Ohlson stängde sin butik i centrala Halmstad.

– Överlag i Halmstad har det varit så att alla kedjor lämnar centrum för att antingen flytta ut till Hallarna eller Flygstaden. Handeln i innerstade­n där blir mindre och mindre, vilket är tråkigt.

– I Falkenberg tycker jag att man vill bevara centrum så mycket som möjligt och därför är det kul med vår butik. Jag tror att Clas Ohlson behövs i centrum.

Philip Nieminen har som ambition att personalen ska kunna hjälpa till på alla avdelninga­r.

– Det spelar ingen roll om personen jobbar 2 eller 100 timmar i veckan. Jag tänker att alla ska kunna allt, då blir det roligare att jobba. Personalen ska vara med och driva kampanjer och göra om på avdelninga­r.

Även butikschef­en kommer jobba som säljare i butiken och stå i kassan.

– Jag vet att den här butiken kommer gå som smort. Jag är hundra procent säker på det.

Hur kan du vara så säker, vad grundar du det på?

– Sedan det blev känt att vi skulle öppna i Falkenberg har det bara varit positivt. Vi har aldrig varit med om att folk är så taggade över att vi ska komma till en stad, säger Philip Nieminen.

 ?? BILD: FREDRIK WIRBING ?? Det är bråda tider på Clas Ohlson i Falkenberg. Här syns delar av personalst­yrkan som packar upp varor inför öppningen nästa vecka.
BILD: FREDRIK WIRBING Det är bråda tider på Clas Ohlson i Falkenberg. Här syns delar av personalst­yrkan som packar upp varor inför öppningen nästa vecka.
 ?? ?? Philip Nieminen, ny butikschef på Clas Ohlson, bor i Trönninge utanför Halmstad.
Philip Nieminen, ny butikschef på Clas Ohlson, bor i Trönninge utanför Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden