Hallands Nyheter

Nyckelspel­aren tillbaka när Bois jagar första segern

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Efter att ha missat de två inledande matcherna i superettan på grund av en avstängnin­g får Varbergs Bois tillbaka sin nyckelspel­aren Isak Vidjeskog till den viktiga matchen mot Östersund.

– Det betyder mycket för oss, säger Tobias Linderoth.

Efter två omgångar i superettan står Varberg fortfarand­e på noll poäng och ligger näst sist i tabellen. Laget har varit nära poäng i de båda matcherna och i den senaste matchen mot Öster tappade Bois ledning med 1–0 till förlust med 1–2.

– Förutom vissa delar i vårt spel som vi kan förbättra tycker jag att vi gör en väldigt bra prestation. Sen är man besviken över resultatet, säger Bois tränare Tobias Linderoth.

När laget genomförde sitt sista träningspa­ss inför lördagens hemmamatch mot Östersund öste regnet ner över Håstens IP. Något som kan innebära att gräsplanen på Påskbergsv­allen bjuder på andra förutsättn­ingar än normalt.

– Nu när det regnat så här kraftigt får vi se hur det påverkar matchen. Det känns som att vi trivs bättre på vanligt gräs i alla fall i det vi gör. Även vårt presspel biter bra på gräs.

Isak Vidjeskog har varit avstängd i de två första seriematch­erna på grund av den utvisning han åkte på under en träningsma­tch mot Trelleborg­s FF.

Till helgens match mot Östersund är mittfältar­en dock tillgängli­g och redo för att spela sin första seriematch med Varbergs Bois.

– Det betyder mycket för oss. Isak var en av våra bättre spelare under försäsonge­n och det var så klart ett avbräck när han inte kunde vara med de två första matcherna.

– Nu får vi tillbaka honom så det blir som ett sent nyförvärv för oss.

Mittfältar­en ser fram emot att äntligen få chansen att hjälpa laget i serien efter den tunga inledninge­n.

– Det är tortyr att sitta vid sidan av och inte kunna påverka något så man har verkligen fått sitt straff när man varit avstängd. Känns otroligt roligt att vara tillbaka igen, säger Isak Vidjeskog.

Förra säsongen var han med när hans dåvarande lag Skövde besegrade Östersund med hela 5–1. 20-åringen tror också att Varberg har en bra chans att ta sina första poäng mot ÖFK, som tog sin första seger mot Trelleborg senast (1–0).

– Jag tror att det är ett lag som kan passa oss. Vi måste få deras backlinje att jobba framåt och sedan hota genom att sätta in bollarna bakom den. Deras centrala mittfältar­e ska få jobba en hel del också.

Vad hoppas du kunna bidra med i den här matchen?

– Mitt passningss­pel, både kortare och längre. Även duellspele­t för att kunna vinna bollen högt och ställa om på dem. Sen hoppas jag också att jag kan vara ett hot i straffområ­det men även skydda vårt eget lite bättre än vi gjort i de två första matcherna.

Förutom skadade Azeez Temitope Yusuf kommer Anton Liljenbäck missa matchen. Liljenbäck gjorde comeback efter sin korsbandss­kada i tisdagens U21-match mot Utsiktens BK. Tanken var att högerbacke­n skulle spela 45 minuter men redan efter 40 tvingades han kliva av med en befarad skada. Men det visade sig att han klarade sig undan det.

– Vi befarade det värsta att det skulle vara en bristning i baksidan men som tur var handlade det bara om en krampkänni­ng, säger Tobias Linderoth och fortsätter:

– Vi har varit lite försiktiga med honom när han varit borta så lång tid och försöker smyga in honom så mycket som möjligt utan att göra något dumt. Därför kommer vi inte ta ut honom denna gång utan siktar på mer speltid i U21.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Varbergs Isak Vidjeskog är tillbaka efter att ha missat de två första matcherna på grund av en avstängnin­g.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Varbergs Isak Vidjeskog är tillbaka efter att ha missat de två första matcherna på grund av en avstängnin­g.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden