Hallands Nyheter

Fakta: Två snabba med Joakim Persson

-

Har du blivit kontaktad av mediebolag om att bli tv-expert?

– Nej nej nej, den hoppas jag undvika. För mig blir det inte trovärdigt. Kommentera­r du Premier League är det en sak, för det är så långt ifrån vår värld, men att som gammal tränare som Alexander Axén och Mikael Stahre kritisera och tycka för att i nästa stund vara aktuell för en klubb i allsvenska­n och superettan igen…man vet själv som tränare att det är mycket floskler som sägs bland de här kommentato­rerna.

– Nu senast slängde Axén ur sig något om att hans morsa skulle kunnat träna Malmö FF och ändå vinna. Jag förstår att han vill vara lite rolig, men jag tror inte att Axén tränat ett MFF med 35 spelare av hög kaliber som alla tycker att de ska spela hela tiden, och hålla ihop det och se till så att det blir segrar. Det är faktiskt inte så lätt, hade det varit så lätt hade det nog varit billigare för MFF att ha Axéns mamma som tränare än Henrik Rydström. Det blir för mycket trams samtidigt som man är inne och rör i sånt som man själv kanske ska styra över några månader senare.

– Sedan vet jag inte om de går någon kurs för att kalla sig experter eller om det bara räcker att sätta sig i tv för att få den titeln? Det de säger låter inte alltid som expertis i mina öron i alla fall, men men, de fyller väl sin funktion. Jag kanske säger något annat om fem år, men just nu tycker jag inte att det är särskilt attraktivt. Ska jag vara helt ärlig stänger jag ofta av ljudet också.

Hörde SVFF av sig till dig om förbundska­ptensjobbe­t?

– Nej, de har inte ringt mig i alla fall. Det är nog det sista jobbet jag skulle ta. Det där känns så fruktansvä­rt tråkigt. Du får en hel nation ”Facebook-tränare” efter dig och repeterar aldrig men ska ändå

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden