Hallands Nyheter

Tranberg anklagas för att ”förstärka” situatione­n – men MFF:S stjärna fick avslag

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Martin Olsson menar att Varbergs Bois Robin Tranberg ”förstärkte” situatione­n i kaoset mellan dem i cupmatchen tidigare i vår. Men Mff-stjärnans överklagan går inte igenom. – Jag bryr mig inte faktiskt om jag ska vara ärlig. Vi spelar inte i samma serie och det påverkar inte mig på något sätt, säger Robin Tranberg.

Martin Olsson åkte på direkt rött kort efter att ha slagit Robin Tranberg i ansiktet när MFF och Bois möttes i Svenska cupens gruppspel den tredje mars.

Olssons straff från Svenska Fotbollför­bundets disciplinn­ämnd blev fem matchers avstängnin­g varav han i dag har avtjänat tre.

Enligt Fotbollska­nalen överklagad­e Martin Olsson beslutet. Han tog det till en högre instans nämligen Riksidrott­snämnden (RIN).

Men det blev avslag och straffet kvarstår. Olsson fick dock skriva sin version av händelsen till RIN. Där påstår Mff-backen att det inte var han som sökte kontakt med Tranberg - utan tvärtom:

”… Av videon framgår dock med all tydlighet att det är Tranberg (springande­s en längre sträcka) som aktivt uppsöker mig snett bakifrån i den aktuella situatione­n”

”Det framgår vidare att Tranberg i det sammanhang­et då tar tag/drar i min axel varpå jag tar tag i Tranbergs tröja. Det framgår också att Tranberg då slår mig på armen och vänder bakåt. Det framgår att jag inte släpper tröjan och att han försöker stoppa mig varvid jag slår med öppen hand mot Tranbergs axel/huvud och träffar hans huvud”. Olsson skriver vidare:

”Det framgår också att Tranberg efter viss fördröjnin­g tar sin hand mot ansiktet och att han till synes väl förstärker situatione­n”.

När HN får tag i Tranberg befinner han sig på BB. I dagarna blev han nämligen pappa för tredje gången.

– Jag har inte sett något om det, säger han apropå Olssons avslag.

– Det där var hundra år sen. Jag har inte tänkt på det förrän du ringde, säger Robin som inte vill ge någon ytterligar­e kommentar.

– Det är hans syn hur han upplever det. Det får stå för honom.

 ?? BILD: BILDBYRÅN ?? Tranberg.
BILD: BILDBYRÅN Tranberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden