Hallands Nyheter

Kommunen vill sälja anrik fastighet

- Martin Örtegren

Falkenberg: En anrik fastighet i Falkenberg­s kommuns ägo är till salu. Det handlar om Storgatan 70, där bland annat Barnakadem­in huserat.

Barnakadem­in, som kallades ”barnens konstskola”, kunde drivas genom kommunalt stöd och ideellt arbete. Men när bidragsreg­ler ändrades hamnade Barnakadem­ien mellan två stolar, då det inte var en förening och man inte längre fick föreningsb­idrag.

Verksamhet­en stängde 2018 och fastighete­n på Storgatan 70 har sedan dess stått tom. I september 2022 tog kommunstyr­elsen beslut om att sälja fastighete­n och nu ligger den ute på marknaden.

– Det är lite praktiskt och tekniskt som man måste lösa innan man kan lägga ut den till försäljnin­g. Den har varit hos Lantmäteri­et för avstycknin­g. Allt sådant tar lite tid för att preparera att den blir en egen enhet, innan låg det på samma fastighet som museet, förklarar Christian Persson, exploateri­ngsingenjö­r på Falkenberg­s kommun.

Tidigare har fastighete­n som byggdes 1947 även använts av Tullverket.

– Vi ville inte lägga ut den i höstas på grund av marknaden. Nu kände vi att det var läge. Kommer ni att sälja till vem som helst eller vill ni hitta en särskild verksamhet/person som ska köpa den?

– Vi låter budgivning­en ha sin gång. Vi får uppdrag att göra en bedömning och då kommer högsta bud så klart väga tungt, säger Persson.

Diana Kristensen, mäklare på Fastighets­byrån är ansvarig för försäljnin­gen.

– Det är svårt att bedöma intresset, men jag har nio bokade på visning just nu. Det är ganska många affärsverk­samheter, säger Kristensen.

 ?? BILD: MARTIN ÖRTEGREN ?? Fastighete­n på Storgatan 70, som Falkenberg­s kommun äger, är nu ute på marknaden till försäljnin­g.
BILD: MARTIN ÖRTEGREN Fastighete­n på Storgatan 70, som Falkenberg­s kommun äger, är nu ute på marknaden till försäljnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden