Hallands Nyheter

Förre lagkamrate­n hyllades när Warberg skaffade sig matchboll

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Lagkaptene­n Jesper Larsson stod för en fin gest och hyllade sin kompis med hjärtprobl­em när han blev målskytt i Warbergs viktiga kvaltriumf mot Sundsvall – som innebär att laget nu är en seger från spel i SSL nästa säsong.

– Jag hade verkligen unnat honom att få vara med oss ute på planen, men det känns bra att få dela det med honom på det här sättet när han inte har möjlighet till det, säger han.

Matchserie­n avgörs i bäst av fem matcher. Warberg inledde på bästa sätt i den första som laget vann med hela 6–1. Tyngre gick det dock i det andra mötet borta i Sundsvall där Wic föll med 2–3 efter förlängnin­g och straffar.

När kvaldramat vände tillbaka till Wictory center gjorde Warberg jobbet och besegrade Sundsvall med 5–2 och därmed är en seger från spel i SSL.

– Skönt att leda med 2–1 i matcher och det blir en lite lättare resa upp till Sundsvall men det är inte mycket mer än så, säger Warbergs lagkapten Jesper Larsson och fortsätter:

– Det var tufft när vi var där sist så vi vet att det kommer krävas en jävla insats av oss där uppe. Det vill till att vi släpper den här matchen direkt och laddar upp ordentligt.

Det tog 15 sekunder innan hela arenan exploderad­e efter att Andreas Grönli skjutit in bollen i krysset och givit Warberg ledningen med 1–0. Warbergs målvakt Arvid Wonk gjorde först en räddning innan han satte igång spelet snabbt och hittade Grönli.

Efter målet väntade jämnt spel innan Sundsvall kunde kvittera. Halvminute­n senare prickade Edwin Körberg stolpen med ett stenhårt skott. Närmare än så kom inget av lagen ytterligar­e ett mål i den första perioden som slutade 1–1.

I den andra tog det drygt fyra minuter innan Rikard Eriksson krutade in 2–1 och fick hela hallen att ställa sig och skrika ut sin glädje. Morics Krumins slog en diagonalpa­ssning över halva planen ner till Max Källerteg, som väggade vidare till Eriksson vid den bortre stolpen.

I mitten av perioden utökade sedan lagkaptene­n Jesper Larsson till 3–1. Larsson snurrade upp sin motspelare och sköt in bollen i bortre krysset.

Han firade målet genom att kyssa klubbmärke­t och peka mot den tidigare Wic-spelaren Albin Bengtsson och hans familj som var på plats. En fin gest till Bengtsson som tvingades sluta med innebandy på grund av ett hjärtfel.

– Kul att se Albin och de andra på läktaren. Han är nästan mer inne i matchen än vad vi spelare på planen är och jag vet hur mycket det här betyder för honom.

– Jag hade verkligen unnat honom att få vara med oss ute på planen men det känns bra att få dela det med honom på det här sättet när han inte har möjlighet till det.

Sedan gick det av bara farten när Rikard Eriksson sköt in 4–1 från distans. Sundsvall reducerade innan perioden var slut.

Nio minuter in i tredje höll hela arenan andan när Max Källerteg blev liggandes på golvet under några minuter. Warbergs poängkung tappade balansen när han försökte hoppa över motståndar­målvaktens ena ben och hade ont i sitt ena knä.

Källerteg tog sig sedan av planen för egen maskin och återvände sedan till spel.

Sundsvall plockade sedan ut sin målvakt i slutminute­rna för att spela en man mer i jakten på ytterligar­e en reducering. Det straffade sig då Rikard Eriksson fullbordad­e sitt hattrick genom att sätta bollen i tom kasse. Han fastställd­e därmed slutresult­atet till 5–2.

– Ett steg framåt, även om vi inte riktigt är där vi vill vara. Lite starkare i defensiven den här gången och vi trycker in några bollar framåt. Släpper du bara in två mål ska du vinna matchen.

?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Jesper Larsson och hans Warberg IC besegrade Sundsvall och är nu en seger ifrån spel i SSL nästa säsong.
BILD: KRISTER ANDERSSON Jesper Larsson och hans Warberg IC besegrade Sundsvall och är nu en seger ifrån spel i SSL nästa säsong.