Hallands Nyheter

Gif-tränaren missnöjd trots tredje raka segern

- Niclas Åkerström niclas.akerstrom@hn.se

Matchplane­n: bjud inte på något. Efter två minuter låg Varbergs Gif under med 0–1 – efter ett misstag.

– Vi är faktiskt fruktansvä­rt dåliga i dag, säger tränaren Ali Kraym som trots allt kunde glädja sig åt att laget vände till 2–1 mot Jonsered och därmed tog sin tredje raka seger.

Varbergs Gif har fått en smakstart på säsongen och var efter två omgångar obesegrade, i serieledni­ng och utan att ha släppt in något mål.

Under lördagen inledde Västra Frölunda, även de på sex poäng, med tidig avspark och satte press på Gif genom att vinna övertygand­e mot Hittarp med 4–0 på bortaplan.

Varbergarn­a å sin sida åkte till Partille där man gästade nykomlinge­n Jonsered.

– Vi visste att de skulle lägga sig lågt och vänta in våra misstag. Det vi pratade om var att minimera dem direkt och spela lite smartare, säger Gif-tränaren Ali Kraym.

Den matchplane­n höll i drygt två minuter, sedan låg bollen i eget nät efter en felpassnin­g på mittplan.

Repliken dröjde 20 minuter innan Liam Munther kunde sätta dit Mohanad Saeds inlägg till 1–1, ett resultat som stod sig till halvtid.

– Vi är inte vakna, vi är inte där, vi vinner inte förstaboll­ar, vi vinner inte andrabolla­r. Så vår första halvlek är sisådär. Samtidigt är de bra och gör det jobbigt för oss. De ställer om med många spelare, så jag tycker faktiskt vi ska vara glada att det stod 1–1 i paus.

I andra halvlek tog gästerna över mer och mer av tillställn­ingen. I den 71 matchminut­en fick man också utdelning genom Rasmus Cronvall. Trots flera chanser för bortalaget stannade det vid en 2–1-seger.

” Vi ska göra mer än ett mål i andra halvlek. De skapar inte en riktig målchans på 45 minuter. Så vi vinner rättvist, men vi är inte bra. Ali Kraym, tränare

– Vi ska göra mer än ett mål i andra halvlek. De skapar inte en riktig målchans på 45 minuter. Så vi vinner rättvist, men vi är inte bra, konstatera­r Ali Kraym.

Så är glaset halvtomt eller halvfullt? Trots allt är Gif fortsatt obesegrade med tre raka segrar.

– Spelar vi så här så blir vi inget topplag. Samtidigt brukar topplagen ta de här poängen även när man inte spelar bra.

Kanske kommer ett tydligare svar nästa söndag då Gif tar emot Qviding på hemmaplan.

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Ali Krayms matchplan höll i två minuter, sedan låg bollen i eget nät.
BILD: ROBERT BOMAN Ali Krayms matchplan höll i två minuter, sedan låg bollen i eget nät.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden