Hallands Nyheter

Isak Bjerkebo berättar om målgesten

- Kent Vikström

Han har gjort två mål på lika många matcher. Nu berättar Isak Bjerkebo om bakgrunden till den speciella målgesten som han bjudit på två gånger om hemma på Påskbergsv­allen. – Det är en hälsning till min kompis, säger han.

Isak Bjerkebo har fått en flygande start på sin tid i Varbergs Bois.

Varbergs Bois tog ledningen när Anton Kurochkin först stod för en brytning på mittplanen och sedan spelade bollen vidare till Isak Bjerkebo på vänsterkan­ten. Kurochkin fick tillbaka bollen och skickade in den till Olle Edlund som kunde raka in 1–0.

– Jag såg att Anton tog en bra löpning så jag spelade den till honom och sedan sätter han upp Olle framför mål så att han bara kan sätta in den. Ett jättefint mål, säger Isak Bjerkebo.

Matchen stod sedan och vägde ett tag innan Bjerkebo klev fram och gjorde 2–0 på tilläggsti­d efter att ha löpt ifrån sina motspelare och skjutit in bollen i bortre. Ett mål som garanterad­e Bois första seger i Superettan denna säsong.

– Riktigt skönt, speciellt att få sätta den där i 94:e var riktigt gött.

– Jag stod brett och hoppades att (Isak) Vidjeskog skulle passa mig. Det brukar han inte göra, men nu när han gjorde det så får han en assist, så det var gött att sätta dit den. Han får börja passa mig oftare (skratt).

Precis som när han gjorde mål mot Öster firade han med sin speciella målgest där han håller sina fingrar runt sitt ena öga och pekar upp mot skyn med den andra handen.

– Det är faktiskt en hälsning till min vän hemma i Malmö. Innan förra matchen sade han till mig att; om jag gör mål så måste jag göra den. Jag gjorde ju mål då och bestämde mig för att fortsätta med den, därför blev det den nu igen.

– Han heter Oliver, det är därför jag formar ett ”O” runt ögat och pekar mot honom.

Han var exalterad över att äntligen få springa över till supportrar­na på Sparbanksl­äktaren och fira en seger.

– Ja, de har jag längtat efter länge...

Vad betyder segern för laget?

– Jättemycke­t, så klart. I slutet av dagen handlar det om att vinna matcher och att få trepoängar­e nu kommer bara lyfta laget.

– Vi kommer få mer energi, öka sammanhåll­ningen och allt det där så det kommer bara gynna oss framöver.

 ?? ?? Isak Bjerkebo bjuder här på sin nykomponer­ade målgest.
BILD: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN
Isak Bjerkebo bjuder här på sin nykomponer­ade målgest. BILD: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden