Hallands Nyheter

Tvååkerbac­ken blev ovan matchhjält­e

- Mikael Martinsson mikael.martinsson@hn.se 010-471 52 47

Ett kanonmål och en drömpassni­ng. Det såg man inte komma för Tvååkers Mohammad Ahmadi.

– Det är ju ganska bra för en mittback, säger han efter 3–1 mot Trollhätta­n.

Det började i första halvlek när Tvååker satte sitt första mål för säsongen genom William Nilsson. Han blev snyggt framspelad av backen Mohammad Ahmadi som letat sig upp en bit in på Trollhätta­ns planhalva.

– Jag drev upp bollen och fick en spelare emot mig ganska snabbt. Sedan kom jag förbi honom på något sätt. Sedan såg jag att Wille var helt super-ren. Så spelade jag bara en passning och han gjorde jobbet.

Nilsson sprang nästan in till mållinjen innan det hårda skottet kom... Men Ahmadi skulle inte nöja sig med en målgivande passning. I andra

” Vi kände att vi är bättre än dem och hade fler chanser men fick ju inte slappna av för det kan gå fort i den här serien. Jag tycker att vi förtjänar det och har gjort tre väldigt bra prestation­er. Pierre Krantz

halvleken slog Oliver Bryneus en frispark mot bortre delen av straffområ­det och där kom Ahmadi med ett stenhårt direktskot­t till 2–1.

Hans första seriemål sedan 29 oktober 2022.

– Jag fick väldigt fin träff där faktiskt. Jag tycker vi förtjänade det målet efter första halvlek. Men det var väldigt kul att få göra mål igen. Tvååkers tränare Pierre Krantz: – Ett kanonmål men det är ingen slump. För han har en så bra bollträff generellt sett.

Bryneus fastställd­e sedan slutresult­atet någon minut senare med ett fint vänstersko­tt.

– Vi kände att vi är bättre än dem och hade fler chanser men fick ju inte slappna av för det kan gå fort i den här serien. Jag tycker att vi förtjänar det och har gjort tre väldigt bra prestation­er, säger Pierre Krantz.

Vinden ställde till det under matchen och de första 20 minuterna var nästan helt fritt från chanser. Bollen dansade mest kring mittlinjen. Tvååker pressade högt och vann flera bollar utan att kunna sätta fram den avgörande passningen.

Det såg ändå lugnt ut efter 1–0-målet men så hände något konstigt.

Ishak Shamoun kom runt på kanten och slog in ett hårt inlägg förbi alla men inte Jacob Redenfors som ”snyggt” fick in bollen bakom Albin Svensson på ett direktskot­t.

Inspelet var hårt men han kunde helt ha släppt bollen förbi sig. Inte en spelare var i närheten.

– Han kom fel i steget. Den tar bara på foten. Han hinner inte ens reagera eller ändra sin kroppsstäl­lning. Det är bara osannolikt oflyt. Jättefint om det hade varit i rätt kasse, tycker Pierre Krantz.

När Tvååker fått in 3–1 så satsade man på att bara hålla Trollhätta­n ifrån sig och det klarade man med bravur.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden